Close
Χριστουγεννιάτικος κορμός Kinder Bueno

Χριστουγεννιάτικος κορμός Kinder Bueno. Συνταγή για ένα λαχταριστό κορμό Kinder Bueno με παντεσπάνι και φανταστική γέμιση. για το Χριστουγεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο Τραπέζι

Χριστουγεννιάτικος κορμός Kinder Bueno

Υλικά Για το παντεσπάνι

30 γραμμάρια αραβοσιτέλαιο (ή όποιο ελαφρύ λάδι έχετε)
20 γραμμάρια σκόνη κακάο
1 κ.γ καφέ στιγμής (μπορείτε και να το παραλέιψετε αν δεν σας αρέσει, είναι τέλειο όμως)
20 ml. νερό
3 αβγά ( χωρισμένα κρόκος με ασπράδι)
30 γραμμάρια κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
1/4 κ.γ αλάτι
60 γρ. αχνη ζάχαρη(κοσκινισμένη)

Δείτε ακόμη Χριστουγεννιάτικος κορμός με ινδοκάρυδο

Χριστουγεννιάτικος κορμός Kinder Bueno

Χριστουγεννιάτικος κορμός Kinder Bueno : Εκτέλεση Για το παντεσπάνι

Για να φτιάξουμε το παντεσπάνι για τον κορμό, Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C στις αντιστάσεις.
Σε ένα ταψί με διαστάσεις 26χ34 εκ βάζουμε αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα).
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Σε  ένα μικρό κατσαρολάκι ,ζεσταίνουμε ελαφρώς το αραβοσιτέλαιο. Το βάζουμε σε ένα μπόλ και προσθέτουμε το κακάο και τον καφέ στιγμής (αυτό το κάνουμε γιατί, διαλύονται πιο εύκολα όταν το αραβοσιτέλαιο είναι λίγο ζεστό). Στη συνέχεια Προσθέτουμε την ζάχαρη, το νερό, τους κρόκους, το αλεύρι , τις βανίλιες , το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλα με τον αβγοδάρτη .

Δείτε ακόμη Χριστουγεννιάτικος κορμός χωρίς ζάχαρη με 4 υλικά

Σε άλλο μπόλ βάζουμε τα ασπράδια και με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα τα χτυπάμε να αφρατέψουν, και σιγά σιγά ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη  και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια αφράτη μαρέγκα.
Ενσωματώνουμε την μαρέγκα με το σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το υλικό στο ταψί μας , απλώνουμε το μείγμα καλά και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από το ταψί και το τοποθετούμε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε καθαρή πετσέτα πασπαλισμένη με αχνη ζάχαρη. Αρχίζουμε να το ρολάρουμε μαζί με την πετσέτα αλλά με προσοχή ξεκολλάμε τώρα το αντικολλητικο χαρτί και το βγάζουμε εντελώς. Θα έχουμε δηλαδή  ένα ρολό τυλιγμένο σφιχτά στην πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Την λευκή νουτέλα μπορούμε να την ετοιμάσουμε πιο μπροστά διατηρείτε σε βάζο στο ψυγείο.

Συνταγή για τη λευκή νουτέλα

Υλικά

100 g λευκής σοκολάτας
100 g καβουρδισμένα φουντούκια
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
100 g βουτύρου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
λιγο χλιαρο γαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο πολυμιξερ βαζουμε τα φουντούκια με την αχνή ζάχαρη και τα χτυπάμε να γίνουν σκόνη.
Σε ενα κατσαρολακι σε σιγανή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με την λευκή σοκολάτα.
Μόλις γίνει το μείγμα το κατεβάζουμε από την εστία προσθετουμε την σκόνη φουντουκιού , την βανίλια και ανακατεβουμε να ομογενοποιηθουν.
Αν είναι πολύ πηχτο ρίχνουμε λίγο χλιαρο γαλα να έχουμε την σωστη σύσταση.
Την βαζουμε σε αποστειρωμένο βάζο. Την διατηρούμε στο ψυγείο.
Όταν χρειαστεί να την χρησιμοποιήσουμε την βγάζουμε από το ψυγείο και την αφήνουμε λιγο να μαλακώσει λόγω του βουτύρου

Δείτε ακόμη Απλός κορμός με σαντιγί και επικάλυψη σοκολάτας
Χριστουγεννιάτικος κορμός Kinder Bueno
Χριστουγεννιάτικος κορμός Kinder Bueno :Για την κρέμα του  ρολού

200 γρ. λευκή νουτέλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά (αν θελήσετε πιο γλυκιά προσθέστε κατά βούληση αχνη ζάχαρη)

Εκτέλεση για τη κρέμα

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και την ενσωματώνουμε με την λευκή νουτέλα.

Για το ντεκορ

Λευκή σοκολάτα λιωμένη (αλλά επειδή θα είναι πηχτή πολύ αραιώστε την με λιγο ζεστό γάλα τόσο ωστε να ειναι ρευστή) .
Σοκολάτα νουτέλα
2 πακετάκια Kinder bueno

Χριστουγεννιάτικος κορμός Kinder Bueno

Χριστουγεννιάτικος κορμός Kinder Bueno : Πως θα το συναρμολογήσουμε

Eδω όλα είναι  εύκολα
Ανοίγουμε προσεχτικά το σοκολατένιο ρολό και με μια σπάτουλα απλώνουμε την κρέμα.  Τυλίγουμε με προσοχή.
Ρίχνουμε από πάνω από το ρολό την λευκή σοκολάτα , κάνουμε σχεδιάκια με την νουτελα και τοποθετούμε τα Kinder Bueno.

o Χριστουγεννιάτικος κορμός Kinder Bueno είναι της κυρίας Δήμητρα Σταματάκη δείτε τι όμορφο που το έφτιαξε

Χριστουγεννιάτικος κορμός Kinder Bueno

Δείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ