Χριστουγεννιάτικος κορμός με ινδοκάρυδο. Τη γνωστή καρύδα αλλιώς. Χριστουγεννιάτικος κορμός με ινδοκάρυδο αφράτο παντεσπάνι, μαρμελάδα της αρεσκείας μας, κρέμα γκαρνί και λιωμένη κουβερτούρα. Η γεύση του; Το κάτι άλλο!
- αυγα 4
- ζαχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού όχι γεμάτο
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλιτζάνια
- μπέικιν πάουντερ 1.5 κ.γ.
- βανίλια 1
- ελαιολαδο 2 κ.σ.
Υλικά
- μαρμελάδα Αρκετή της αρεσκείας μας
Για την γέμιση
- γκαρνί σκόνη βανίλιας 1 συσκευασία
- ινδοκαρυδο Κατά βούληση
Για την επικάλυψη
- κουβερτουρα 100 γρ
- Γάλα φρέσκο 2 κ.σ.
- βουτυρο 1 κ.γ.
Για τα σχέδια
Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι πολλά και δεν είναι μόνο οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. Στην ουσία σχεδόν τα πάντα μπορούμε να τα βάλουμε στο κλίμα των εορτών με λίγες χριστουγεννιάτικες γεύσεις και πολύ φαντασία στην διακόσμηση.
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε Χριστουγεννιάτικο κορμό με ινδοκάρυδο με μαρμελάδα της αρεσκείας μας, κρέμα γκαρνί και κουβερτούρα για χριστουγεννιάτικα σχέδια. Είναι ο απόλυτος χριστουγεννιάτικος κορμός, φτιάχνεται πανεύκολα και αξίζει να τον δοκιμάσετε.
Χριστουγεννιάτικος κορμός με ινδοκάρυδο: Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Στην αρχή χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Αφού το μείγμα είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει. Έπειτα το βγάζουμε από το ταψί και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για λίγο. Το τρυπάμε λίγο και απλώνουμε την μαρμελάδα.
Δείτε ακόμη Χριστουγεννιάτικος κορμός χωρίς ζάχαρη με 4 υλικά
Εκτέλεση για τον κορμό
Με την βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε το παντεσπάνι με την μαρμελάδα σε ρολό. Κλείνουμε την λαδόκολλα σαν καραμέλα και αφήνουμε το ρολό μας στο ψυγείο για 1 ώρα. Στην συνέχεια παρασκευάζουμε την κρέμα γκαρνί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Απλώνουμε την κρέμα γκαρνί ομοιόμορφα πάνω στο ρολό και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το γάλα και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Δείτε ακόμα Εύκολος Χριστουγεννιάτικος κορμός
Έπειτα φτιάχνουμε τα σχέδια με την κουβερτούρα και αφήνουμε την κουβερτούρα να παγώσει στο ψυγείο. Ο Χριστουγεννιάτικος κορμός με ινδοκάρυδο είναι έτοιμος και λαχταριστός
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tatjana Mico
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr