Κορμός ένα από τα αγαπημένα γλυκά που τον συναντάμε σχεδόν σε όλα τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια.
- αυγα 4
- ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας
- γάλα 80 ml φρέσκο
- σπορέλαιο 80 ml
- βανίλια 1
- αλευρι 80 γραμμάρια
- κακαο 30 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 250 γραμμάρια πλήρες
- ζάχαρη άχνη 80 γραμμάρια
Για την κρέμα
- κακαο
Για το πασπάλισμα
Ο κορμός έχει πολλές διαφορετικές παραλλαγές, εμείς διαλέξαμε τον πιο νόστιμο και εύκολο για να τον φτιάξετε όλοι και να εντυπωσιάσετε με αυτό το απολαυστικό γλυκό τους καλεσμένους σας, μικρούς και μεγάλους.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Μέτα χτυπάμε άλλου τους κρόκους με την ζάχαρη για 2 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα το γάλα, το σπορέλαιο, και την βανίλια.
Σε ένα μπολ έχουμε κοσκινισμένα το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
Τα ρίχνουμε στο μείγμα κρόκων και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μαρίζ!
Τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα πάρα πολύ απαλά.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ρηχό ταψί του φούρνου στο οποίο μέσα έχουμε λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 10 λεπτά!
Όταν το βγάλουμε τοποθετούμε στον πάγκο μας μια λαδόκολλα πασπαλίζουμε την λαδόκολλα με κακάο κοσκινισμένο και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι και όπως είναι ζεστό το ρολάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!
Για την κρεμά
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την αχνή ζάχαρη.
Ανοίγουμε το παντεσπάνι, τοποθετούμε την κρέμα και το ρολαρουμε.
Συνταγή εκτέλεση φωτός Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Ανακαλούνται γαριδάκια – Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία
- Σχολεία : Τι θα ισχύει με τις απουσίες λόγω γρίπης
- Ζωή Ναλμπάντη : “Γέννησα τη μία μου κόρη στο χαλάκι του μπάνιου, ο άνδρας μου έκοψε τον ομφάλιο λώρο”
- Η Γη της Ελιάς : Το κάνεις όλο και χειρότερο Στάθη- Η Ιουλία τον κατακεραυνώνει