Συνταγή για Χριστουγεννιάτικος κορμός με κρέμα σοκολάτα – βανίλια. Δίχρωμος κορμός από κρέμα σοκολάτα – βανίλια από την Τζένη Τσανακτσίδου, που θα απογειώσει τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ ενώ μπορείτε να το προσφέρετε και σαν Χριστουγεννιάτικο κέρασμα καθ’ όλη τη διάρκεια των Γιορτών! Πανεύκολο, ελαφρύ και δροσερό γλυκάκι για μικρούς και μεγάλους.
- κρεμα γαλακτος 250 ml πλήρες
- Γάλα φρέσκο 165 ml πλήρες
- ζελατίνη 4 γραμμάρια
- κουβερτουρα 90 γραμμάρια
Υλικά
- ζελατίνη 1 φακελάκι
- Γάλα φρέσκο 2 και 1/2 ποτήρι
- ζαχαρη 4 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρη 1 φακελάκι βανίλιας
Για την κρέμα βανίλιας
Δείτε ακόμα Εύκολος Χριστουγεννιάτικος κορμός για αρχάριες
Οι κορμοί τα Χριστούγεννα δίνουν και παίρνουν! Σήμερα όμως η Τζένη Τσανακτσίδου ετοίμασε για εμάς έναν ξεχωριστό κορμό από κρέμα. Δίχρωμος κορμός με κρέμα σοκολάτα – βανίλια που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Πανεύκολη συνταγή με οικονομικά υλικά και σίγουρη επιτυχία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον Χριστουγεννιάτικο κορμό με κρέμα σοκολάτα – βανίλια:
Εάν σας αρέσουν οι κρέμες εδώ είμαστε!! Κορμός με κρέμα βανίλιας Κρέμα Σοκολάτας!!! Τέλειο θα έλεγα για τις γιορτινες μέρες 🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲.
Εκτέλεση για τον Χριστουγεννιάτικο κορμό με κρέμα σοκολάτα – βανίλια
Εκτέλεση για τον Χριστουγεννιάτικο κορμό με κρέμα σοκολάτα – βανίλια
Αρχικά φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτας μαλακώνοντας αρχικά τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με πολύ κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και βάζουμε το γάλα να πάρει μία βράση. Το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το καυτό γάλα στη λιωμένη κουβερτούρα και τα ανακατεύουμε με μαρίζ. Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα σε ένα χάρτινο κουτί γάλατος. Το βάζουμε λίγο πλάγια σε ταψί και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Έπειτα φτιάχνουμε την κρέμα βανίλιας λιώνοντας την ζελατίνη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια βάζουμε το φρέσκο γάλα, με την ζάχαρη και την ζάχαρη βανίλιας να βράσουν.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος κορμός σε μερίδες
Προσθέτουμε την ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Αποσύρουμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και την βάζουμε πάνω στην κρέμα σοκολάτας. Περιμένουμε να παγώσει και αυτή και ξεφορμάρουμε.
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr