Χριστουγεννιάτικος κορμός με μπισκότα: Η απόλυτη συνταγή για το γιορτινό τραπέζι.Η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου φτιάχνει για εμάς έναν γιορτινό, άκρως Χριστουγεννιάτικο κορμό με μπισκότα. Θα πάθετε πλάκα με την γεύση του και είμαστε σίγουροι ότι μέσα σε μία μέρα…θα έχει εξαφανιστεί!
- μπισκότα 350 γραμμάρια πτι μπερ σε σκόνη
- βουτυρο 30 γραμμάρια λιωμένο
- κακαο 2 κουταλάκια του γλυκού
- Γάλα φρέσκο 180 ml
Υλικά
- μασκαρπονε 125 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 200 ml ζαχαροπλαστικής
Για την γέμιση
- κουβερτουρα 100 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 80 ml
- βιτάμ 1 κουταλιά της σούπας
Για την επικάλυψη
- ινδοκαρυδο Κατά βούληση
- σοκολάτα Κατά βούληση τριμμένη
Για την διακόσμηση
Η Τζένη Τσανακτσίδου απολαμβάνει να μοιράζεται τις συνταγές και τα μυστικά της μαζί μας κι εμείς, απολαμβάνουμε τέτοιες μέρες, κάθε χρόνο να βρίσκουμε για εσάς τις πιο λαχταριστές συνταγές για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα γιορτινό γλυκό. Χριστουγεννιάτικο σοκολατένιο κορμό.
Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα γλυκό που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί, ειδικά τα Χριστούγεννα. Έτσι αν ψάχνετε το γλυκό που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας, τότε αυτός ο Χριστουγεννιάτικος κορμός με μπισκότα είναι το ιδανικό γλυκό για εσάς.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον Χριστουγεννιάτικο κορμό με μπισκότα:
Εκτέλεση για τον Χριστουγεννιάτικος κορμός με μπισκότα :
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα τα οποία τα έχουμε κάνει σκόνη στο μούλτι. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το κακάο και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το φρέσκο γάλα και ξεκινάμε να ζυμώνουμε το μείγμα. Στρώνουμε μία λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας και ρίχνουμε πάνω το μείγμα. Το ανοίγουμε με τον πλάστη πάνω στην λαδόκολλα σε φύλλο.
Χτυπάμε το μασκαρπόνε με την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί στο μίξερ και μόλις αφρατέψει η σαντιγί, την στρώνουμε πάνω στο φύλλο. Ρολάρουμε με την βοήθεια της λαδόκολλας τον κορμό και κλείνουμε. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος κορμός πραλίνας
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και σπάμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντάς τον ανά διαστήματα. Μόλις παγώσει ο κορμός τον βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε την λαδόκολλα και τον βάζουμε πάνω σε μία σχάρα.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος κορμός Kinder Bueno
Τον περιχύνουμε παντού με το γλάσο σοκολάτας και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η σοκολάτα. Διακοσμούμε με Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, τριμμένη σοκολάτα και ινδοκάρυδο.
Tips για τον Χριστουγεννιάτικο κορμό με μπισκότα
Αν θέλουμε την κρέμα να γίνει πιο γλυκιά προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη. Η διακόσμηση διαφέρει ανάλογα τα γούστα. Αντί για μασκαρπόνε, μπορούμε να βάλουμε τυρί κρέμα. Δεν μπαίνει στην κατάψυξη.
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr