Χριστουγεννιάτικος κορμός red velvet με αφράτο παντεσπάνι και γεμισμένος με απαλή κρέμα. Ιδανικός για Χριστουγεννιάτικο μπουφέ ή για όλη την περίοδο των Χριστουγέννων.
- αυγα 3
- καστανή ζάχαρη 100 γραμμάρια
- κακαο 1 κουταλιά της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια
- βανίλια 1
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 4 σταγόνες κόκκινο
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 250 γραμμάρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 2 κουταλιές της σούπας
- μασκαρπονε 2 κουταλιές της σούπας
- βανίλια 1
- ζάχαρη άχνη 2 κουταλιές της σούπας
Για την κρέμα
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα περίπου
Για το σιρόπι
- ζάχαρη άχνη 100 γραμμάρια
- νερό 1-2 κουταλιές της σούπας
Για το γλάσο
Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας την καλύτερη συνταγή για Χριστουγεννιάτικο κορμό. Πάντα μας άρεσαν τα red velvet κέικ τόσο για την υπέροχη γεύση τους, όσο και για το εντυπωσιακό τους χρώμα. Και αφού το κόκκινο είναι το χρώμα των Χριστουγέννων και οι κορμοί το γλυκό τους, είπαμε να τα συνδυάσουμε.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος κορμός από την Τζένη Τσανακτσίδου
Χριστουγεννιάτικος κορμός red velvet που λιώνει στο στόμα. Από ένα αφράτο παντεσπάνι και μία απαλή και βελούδινη κρέμα, από τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος και μερικά ακόμη απλά υλικά. Είναι ένας πανεύκολος και πεντανόστιμος κορμός που θα σας βάλει για τα καλά στο κλίμα της εποχής.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον Χριστουγεννιάτικο κορμό red velvet
Εκτέλεση για τον Χριστουγεννιάτικο κορμό red velvet
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και την καστανή ζάχαρη για 3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί 30×35 και ψήνουμε για 10-12 λεπτά, στους 180 βαθμούς Κελσίου. Φτιάχνουμε την κρέμα χτυπώντας στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μασκαρπόνε καθώς και την βανίλια και την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Δείτε ακόμα Οικονομικός Χριστουγεννιάτικος κορμός με 3 υλικά
Αφού το παντεσπάνι είναι έτοιμο, το βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα και το σιροπιάζουμε με το γάλα. Από πάνω απλώνουμε την κρέμα και με την βοήθεια της λαδόκολλας, ρολάρουμε. Αφήνουμε τον κορμό τυλιγμένο για να κρατήσει το σχήμα, μέχρι να κρυώσει τελείως.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη και το νερό μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο γλάσο. Περιχύνουμε με το γλάσο τον κορμό και είναι έτοιμο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Violeta Pappa-Tsimi
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr