Χριστουγεννιάτικος κορμός του Παναγιώτη Παπαδάκη. Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο και πανεύκολο κορμό από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. χωρίς διογκωτικά με το πιο αφράτο σπιτικό παντεσπάνι.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 40 γραμμάρια
- ασπραδια Από 2 μέτρια αυγά
- κρόκους αυγού Από 2 μέτρια αυγά
- αυγα 1 μέτριο
- ζαχαρη 40 γραμμάρια
- βανίλια 1
- ζαχαρη 70 γραμμάρια
- κακαο 12 γραμμάρια
- αλατι Λίγο
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 200 γραμμάρια κρύο
- γκαρνί σκόνη βανίλιας 100 γρ
Για την σαντιγί βανίλιας
- Γάλα φρέσκο 200 γραμμάρια κρύο
- γκαρνί σκόνη βανίλιας 100 γραμμάρια
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας σκόνη
Για την σαντιγί σοκολάτας
- ινδοκαρυδο Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας ετοίμασε τον πιο νόστιμο και χριστουγεννιάτικο κορμό χωρίς διογκωτικά με το πιο αφράτο παντεσπάνι. Με σαντιγί βανίλιας στην γέμιση και σαντιγί σοκολάτας στην επικάλυψη με πολύ απλά και οικονομικά υλικά.
Τα Χριστούγεννα ο κορμός σοκολάτας γίνεται σίγουρα το αγαπημένο γλυκό για μικρούς και μεγάλους. Έτσι μπορείτε σίγουρα να δοκιμάσετε αυτή την υπέροχη συνταγή για Χριστουγεννιάτικο κορμό του Παναγιώτη Παπαδάκη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον χριστουγεννιάτικο κορμό του Παναγιώτη Παπαδάκη:
INGREDIENTS
40 g all purpose flour
2 medium egg whites
2 medium egg yolks
1 medium egg
40 g sugar
1 vanilla
70 g sugar
12 g cocoa powder
a little salt
——————————————–
200 g cold milk
100 g instant vanilla whipped cream powder
——————————————–
200 g cold milk
100 g instant vanilla whipped cream powder
2 tbsp cocoa powder
———————————————
50 g sugar
50 g water
——————————————–
Coconut
——————————————-
Pan 25×35 cm
GERMAN
ZUTATEN
40 g Allzweckmehl
2 mittlere Eiweiße
2 mittelgroße Eigelb
1 mittelgroßes Ei
40 g Zucker
1 Vanille
70 g Zucker
12 g Kakaopulver
ein bisschen Salz
——————————————————–
200 g kalte Milch
100 g Instant-Vanille-Schlagsahne-Pulver
——————————————————–
200 g kalte Milch
100 g Instant-Vanille-Schlagsahne-Pulver
2 EL Kakaopulver
———————————————————-
50 g Zucker
50g Wasser
——————————————————–
Kokosnuss
——————————————————–
Pfanne 25×35 cm
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί 25χ35 εκ. λαδώνουμε και τοποθετούμε καλά την λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από 2 μέτρια αυγά , λίγο αλάτι και χτυπάμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα 40 γρ ζάχαρης σταδιακά και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους από 2 μέτρια αυγά , 1 μέτριο αυγό , τα 70 γρ ζάχαρης και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα(5-7 λεπτά). Ενσωματώνουμε την μαρέγκα μέσα στο άλλο μείγμα με απαλές κινήσεις.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο , ρίχνουμε την 1 βανιλίνη και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα για να μην χάσει τον όγκο του. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί το στρώνουμε για να ναι παντού ομοιόμορφο και το χτυπάμε πάνω στον πάγκο.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος κορμός με ινδοκάρυδο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 7 λεπτά στους 200 c.
Το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπρίκι ρίχνουμε την ζάχαρη με το νερό και το βράζουμε για 1 λεπτό. Με το ζεστό σιρόπι αλείφουμε το κρύο παντεσπάνι.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρύο γάλα και προσθέτουμε 100 γρ ( 1 φάκελο) σαντιγί στιγμής σε σκόνη με γεύση βανίλια. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι πάνω σε μια λαδόκολλα .
Βάζουμε την σαντιγί σε ένα κορνέ και την απλώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια από το παντεσπάνι. Τυλίγουμε το παντεσπάνι με την λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος κορμός χωρίς ζάχαρη με 4 υλικά
Βγάζουμε από το ψυγείο τον κορμό τον βάζουμε σε μια πιατέλα με την ένωση να ναι από κάτω και κόβουμε προσεκτικά τις 2 άκρες.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρύο γάλα , την σαντιγί στιγμής σε σκόνη με γεύση βανίλια , το κακάο σκόνη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
Βάζουμε την σαντιγί σοκολάτας σε ένα κορνέ και τραβάμε οριζόντιες γραμμές πάνω στον κορμό. Βάζουμε και ένα από τα κομμάτια που κόψαμε από τις άκρες και το γαρνίρουμε και κείνο με την σαντιγί σοκολάτας.
Στολίζουμε με Χριστουγεννιάτικα στολίδια και πασπαλίζουμε ινδοκάρυδο.
Ο πιο νόστιμος και ο πιο εντυπωσιακός Χριστουγεννιάτικος κορμός που έχετε φτιάξει ποτέ σας!! Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!
Δείτε το βίντεο για τον Χριστουγεννιάτικος κορμός του Παναγιώτη Παπαδάκη εδώ:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα