Χριστουγεννιάτικος μπακλαβάς με κίτρινη κολοκύθα που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή στον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ, με αυθεντική παραδοσιακή γεύση!
- ελαιολαδο 2 φλυτζάνες
- κολοκύθα 6 φλυτζάνες βρασμένο και στυμμένο
- καρυδια 5 φλυτζάνες
- φρυγανιά 2 φλυτζάνες τριμμένη
- ζαχαρη 2 φλυτζάνες
- κανελά 1 κουταλιά της σούπας
- γαρίφαλο Μισή κουταλιά της σούπας
- αυγα 4
Υλικά
- φυλλο κρουστας 13
Για το φύλλο
Ο μπακλαβάς και γενικότερα τα σιροπιαστά γλυκά γίνονται παράδοση κάθε Χριστούγεννα. Σήμερα, είπαμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να φτιάξουμε έναν πεντανόστιμο μπακλαβά, που όμως αντί για καρύδια θα είναι γεμιστός με κίτρινη κολοκύθα.
Είναι ένας Χριστουγεννιάτικος μπακλαβάς με κίτρινη κολοκύθα με σιροπιασμένο και τόσο τραγανό φύλλο και με μία διακριτική γεύση στην γέμιση που θα σας κλέψει την καρδιά. Εμείς τον αντικαθιστούμε σίγουρα με τον παραδοσιακό μπακλαβά τις φετινές γιορτές. Εσείς, ακόμη να τον δοκιμάσετε;
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον Χριστουγεννιάτικο μπακλαβά με κίτρινη κολοκύθα:
Η φωτογραφία της συνταγής είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για τον Χριστουγεννιάτικο μπακλαβά με κίτρινη κολοκύθα
Αρχικά τσιγαρίζουμε καλά σε 1 φλυτζάνα ελαιόλαδο το βρασμένο και καλά στυμμένο κολοκύθι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις τσιγαριστεί το κολοκύθι το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα καρύδια, την τριμμένη φρυγανιά. την ζάχαρη, άλλη μία φλυτζάνα ελαιόλαδο, την κανέλα, το γαρίφαλο και τα αυγά.
Δείτε ακόμα Μπακλαβας Καρπάθικος : Δίπλες Καρπάθου
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η γέμιση μας και στρώνουμε σε ένα ταψί Νο38, 4 φύλλα κρούστας, καλά λαδωμένα. Από πάνω απλώνουμε την μισή γέμιση. Στρώνουμε 3 φύλλα κρούστας ενδιάμεσα, λαδωμένα και από πάνω το υπόλοιπο μείγμα για γέμιση.
Γυρίζουμε προς τα μέσα όλα τα φύλλα λαδώνουμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα. Κόβουμε τα εξέχοντα κομμάτια φύλλων, χαράσσουμε σε κομμάτια, καρφώνουμε σε κάθε κομμάτι από ένα καρφάκια γαρίφαλου και ραντίζουμε νερό όλο το γλυκό.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα. Εν τω μεταξύ βράζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μία κατσαρόλα την ζάχαρη, το νερό και ξύλο κανέλας και βράζουμε 7 λεπτά από το σημείο βρασμού. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τις σταγόνες λεμονιού. Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με χλιαρό σιρόπι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαίρη Καπνίση
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr