Αυτός ο δίχρωμος κορμός για τα Χριστούγεννα με γεύση σοκολάτας με τα μαλακά μπισκότα θα κλέψει την παράσταση στον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ. Αν θέλετε να μπείτε στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα…λίγη σοκολάτα επιβάλλεται!
- Γάλα φρέσκο 600 ml
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- κακαο 3 κουταλιές της σούπας άγλυκο
- νισεστέ 3 1/2 κουταλιές της σούπας
- κουβερτουρα 2 κομματάκια
- μπισκότα 1 πακέτο κλασικά πτι μπερ
- μπισκότα 1 πακέτο πτι μπερ με σοκολάτα
Υλικά
Τα Χριστούγεννα επιλέγουμε εκτός από τα σιροπιαστά, να φτιάχνουμε και Χριστουγεννιάτικους κορμούς. Επειδή η σοκολάτα και τα μπισκότα, αποτελούν την Νο1 επιλογή για τους περισσότερους από εμάς όταν θελήσουμε ένα γλυκό, είπαμε αυτή τη φορά να παίξουμε…safe και να μοιραστούμε μαζί σας έναν δίχρωμο Χριστουγεννιάτικο κορμό με σοκολάτα και μπισκότα.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος κορμός σε μερίδες
Αυτός ο κορμός σοκολάτας θα γίνει ανάρπαστος! Άλλωστε λατρεύουμε τέτοιες μέρες του χρόνου, να ψάχνουμε για εσάς τις πιο νόστιμες και ευφάνταστες γιορτινές συνταγές, αφού πριν από εσάς θα τις φτιάξουμε εμείς. Πετάξτε τις ζυγαριές, πιάστε τα πιρούνια και απολαύστε!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον Δίχρωμο κορμό για τα Χριστούγεννα :
Εκτέλεση για τον Δίχρωμος κορμός για τα Χριστούγεννα
Βάζουμε το φρέσκο γάλα, κρύο σε μία λεκάνη. Προσθέτουμε στο γάλα, την ζάχαρη, το άγλυκο κακάο, το νισεστέ και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα υλικά μας. Στην συνέχεια βάζουμε το κατσαρολάκι στην φωτιά και βράζουμε, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος κορμός red velvet
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο. Αφού κρυώσει λίγο η κρέμα στήνουμε τον κορμό βάζοντας εναλλάξ τα κλασικά μπισκότα και τα μπισκότα με σοκολάτα και τα ενώνουμε με την κρέμα. Με μία σπάτουλα, βάζουμε κρέμα από πάνω και στα πλάγια και βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για 2 ώρες. Κόβουμε και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr