Συνταγή για Δίπλες του Παναγιώτη Παπαδάκη. Δίπλες από τον Παναγιώτη Παπαδάκη μελωμένες χωρίς κουζινομηχανή με ούζο και μία αλλιώτικη τεχνική.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γραμμάρια
- ζαχαρη 50 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 120 γραμμάρια
- αυγα 3 μέτρια
- βανίλια 2
- ουζο 20 γραμμάρια
Υλικά
- ηλιέλαιο 1,5 λίτρο
Για το τηγάνισμα
Τα Χριστούγεννα εκτός από μελομακάρονα και κουραμπιέδες υπάρχει άλλο ένα παραδοσιακό γλυκό που τα τελευταία χρόνια δεν έχει την αναγνωσιμότητα που του αξίζει. Μιλάμε φυσικά για τις δίπλες του Παναγιώτη Παπαδάκη
Οι δίπλες είναι φύλλα από ζυμάρια που τηγανίζονται σε καυτό λάδι και γίνονται σούπερ τραγανές και νόστιμες. Τις γαρνίρουμε με αγνό μέλι της αρεσκείας μας και καρύδια και απολαμβάνουμε. Οι δίπλες είναι παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό στην Ελλάδα και σήμερα θα σας τις δείξει ο Παναγιώτης Παπαδάκης με την δική του τεχνική.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις Δίπλες από τον Παναγιώτη Παπαδάκη:
Ingredients
600 g all purpose flour
50 g sugar
120 g milk
3 medium eggs
2 vanilla
20 g ouzo
———————————–
1,5 liter vegetable oil
———————————–
600 g sugar
400 g water
200 g honey
1 cinnamon stick
1 tbsp lemon juice
————————————
Honey
Walnuts
GERMAN
ZUTATEN
600 g Allzweckmehl
50 g Zucker
120 g Milch
3 mittelgroße Eier
2 Vanille
20 g Ouzo
———————————–
1,5 Liter Pflanzenöl
———————————–
600 g Zucker
400 g Wasser
200 g Honig
1 Zimtstange
1 EL Zitronensaft
————————————
Honig
Walnüsse
Εκτέλεση για τις Δίπλες του Παναγιώτη Παπαδάκη
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , την ζάχαρη , το ούζο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα , τις βανιλίνες και σταδιακά το αλεύρι Γ.ο.χ μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια των 160 γρ.
Ανοίγουμε ένα ένα τα μπαλάκια σε δίσκους και αφού τα σκεπάσουμε με μια λαδόκολλα τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά. Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και τα ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο με ένα πλαστήρι.
Κόβουμε τις άκρες για να γίνει τετράγωνη η ζύμη και έπειτα την χωρίζουμε σε 3 ίσες λωρίδες.
Παίρνουμε λαδόκολλα και την κόβουμε σε μέγεθος όπως τα κομμάτια της ζύμης. Βάζουμε την κάθε λωρίδα ζύμης πάνω από την λωρίδα της λαδόκολλας και την ρολάρουμε χωρίς όμως να σφίξουμε την ζύμη. (Έτσι θα βγαίνει πολύ εύκολα η λαδόκολλα μόλις τηγανιστεί χωρίς να χαλάσει καθόλου το σχήμα).
Δείτε ακόμη Μενού Χριστουγέννων 2021: Δείτε συνταγές ,ιδέες, προτάσεις
Δείτε ακόμα Μπακλαβας Καρπάθικος : Δίπλες Καρπάθου
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1,5 λίτρο ηλιέλαιο και δοκιμάζουμε με ένα μικρό κομμάτι ζύμης αν έχει γίνει το λάδι. Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και προσέχουμε να μην χαλάσει το σχήμα ενώ βρίσκονται μέσα στο τηγάνι.
Τα βγάζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί και μόλις κρυώσουν αφαιρούμε προσεκτικά την λαδόκολλα. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κομμάτια και με τα πλαινά κομμάτια που κόψαμε στην αρχή.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό , την ζάχαρη , το στικ κανέλας , τον χυμό λεμόνι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Βουτάμε μέσα στο καυτό σιρόπι τις κρύες δίπλες και τις βάζουμε σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε με μέλι και με τριμμένο καρύδι. Οι Δίπλες του Παναγιώτη Παπαδάκη είναι έτοιμες για να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!! Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!!
Δείτε αναλυτικά την συνταγή για τις Δίπλες του Παναγιώτη Παπαδάκη παρακάτω:
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr