Συνταγή για εύκολα Χριστουγεννιάτικα ατομικά γλυκά της τελευταίας στιγμής. Ατομικά γλυκά γεμιστά με κέικ και με επικάλυψη σοκολάτας από την Τζένη Τσανακτσίδου για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ αλλά και το Χριστουγεννιάτικο κέρασμα. Είναι ένα πανεύκολο γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και γίνεται την τελευταία στιγμή, οπότε είναι κατάλληλα για εργαζόμενες γυναίκες.
- ζαχαρη 140 γραμμάρια
- λεμονι Ξύσμα από 2
- αυγα 2
- αλατι 1 πρέζα
- βανίλια 2
- μαρμελάδα 2 κουταλιές της σούπας βερίκοκο
- ηλιέλαιο 140 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 360 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 16 γραμμάρια
Υλικά
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια λιωμένη
- ηλιέλαιο 20 ml
Για την επικάλυψη
Χριστουγεννιάτικα γλύκα χωρίς ζάχαρη : 20 συνταγές για όλα τα γούστα
Ο Χριστουγεννιάτικος μπουφές και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι μεγάλο άγχος γι’ αυτές που τα προετοιμάζουν. Αν θέλετε λοιπόν να απολαύσετε όλες τις λιχουδιές χωρίς κόπο, τότε θα πρέπει να εντάξετε στο μενού σας και αυτά τα ατομικά γλυκά, γεμιστά με κέικ, από την Τζένη Τσανακτσίδου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Χριστουγεννιάτικα ατομικά γλυκά της τελευταίας στιγμής:
Εκτέλεση για τα Χριστουγεννιάτικα ατομικά γλυκά της τελευταίας στιγμής
Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες και το αλάτι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Ρίχνουμε τα αυγά και την μαρμελάδα βερίκοκο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στο τέλος ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο το έχουμε αναμείξει με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκι για μάφινς, γεμίζοντας μέχρι τη μέση και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 15 λεπτά. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Γλασο ρόδι το τέλειο γλασο για τα χριστουγεννιάτικα γλυκά σας
Μόλις κρυώσουν, τα ξεφορμάρουμε και βάζουμε στις ίδιες θήκες την λιωμένη κουβερτούρα, που την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί και την έχουμε ανακατέψει με το ηλιέλαιο για να γυαλίσει.
Γεμίζουμε λοιπόν με σοκολάτα τις θήκες μέχρι τη μέση και βάζουμε μέσα τα κεκάκια. Από πάνω καλύπτουμε με επιπλέον σοκολάτα και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.
Tips για τα Χριστουγεννιάτικα ατομικά γλυκά της τελευταίας στιγμής
Βγαίνουν 12 κομμάτια.
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr