Εύκολα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ σε Χριστουγεννιάτικα σχέδια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Τέλεια ιδέα και για δωράκι στη δασκάλα!
- βούτυρο γάλακτος 6 κουταλιές σούπας αγελαδινό
- ζαχαρη 1/2 φλυτζάνι μαύρη
- αυγα 1
- μελι 3/4 φλιτζάνι
- μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι γλυκού
- σοδα 1 κουταλάκι γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 φλιτζάνια
- τζίντζερ 2 κουταλάκια γλυκού σε σκόνη
- κανελά 1 κουταλάκι γλυκού σε σκόνη
- γαρίφαλο 1 κουταλάκι γλυκού σε σκόνη
Υλικά
- κουβερτουρα 250 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
Για το άλειμμα
Τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα γίνονται ανάρπαστα κάθε χρόνο εξαιτίας της υπέροχης γεύσης τους αλλά και των χαρούμενων σχεδίων. Αν μεγαλώνετε παιδιά, ξέρετε πως η εμφάνιση, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, οπότε σίγουρα θα τα βοηθήσετε να απολαύσουν λίγο περισσότερο τα φετινά Χριστούγεννα με αυτά τα εύκολα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ.
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με σοκολάτα και τζίντζερ, σε σχέδιο Χριστουγεννιάτικου δέντρου ή αστεριού. Βέβαια αν έχετε κι άλλα Χριστουγεννιάτικα κουπάτ σε διαφορετικά σχέδια, είστε ελεύθερες να τα χρησιμοποιήσετε. Τέλεια ιδέα για κέρασμα, μπουφέ και δωράκι στην δασκάλα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα εύκολα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ :
Εκτέλεση για τα εύκολα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο γάλακτος και το χτυπάμε πολύ καλά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει μαζί με την μαύρη ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το μέλι, την κανέλα, το τζίντζερ και το γαρίφαλο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και την σόδα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 3 λεπτά, μέχρι να μείγμα να ομογενοποιηθεί πλήρως. Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση, την πλάθουμε σε μπάλα, την πιέζουμε με την παλάμη μας, για να γίνει δίσκος, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Μετά από 2 ώρες, βγάζουμε από το ψυγείο την ζύμη. Ανοίγουμε ένα ένα τα κομμάτια με την βοήθεια ενός πλάστη, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε φύλλο με πάχος 4 χιλιοστά. Με Χριστουγεννιάτικα κουπάτ δίνουμε σχέδιο στα μπισκότα μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα Σαμπλέ
Βάζουμε το ταψί με τα μπισκότα για άλλα 20 λεπτά στο ψυγείο. Στην συνέχεια τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά, αν τα θέλουμε μαλακά και 11-12 λεπτά αν τα θέλουμε τραγανά.
Στα μισά του ψησίματος, βγάζουμε το ταψί και το γυρίζουμε, έτσι ώστε η πλευρά του ταψιού που ήταν προς τα μέσα να έρθει προς τα έξω. Αποσύρουμε από το φούρνο το ταψί, μόλις γίνουν, μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μία σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Για την επικάλυψη με σοκολάτα στα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει, αποσύρουμε την κουβερτούρα από την φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γυαλίσει το μείγμα.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα Kissinger
Βουτάμε το μισό κρύο μπισκότο στην λιωμένη σοκολάτα και τοποθετούμε το μπισκότο σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να στεγνώσει. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπισκότα. Μόλις στεγνώσει η σοκολάτα, είναι έτοιμα!
Tips για τα εύκολα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ
Μπορούμε να τα γαρνίρουμε και με ζάχαρη άχνη.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερίνα Λάμπρου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr