Συνταγή γιαΕύκολα γιορτινά τρουφάκια για μπουφέ με φιστίκια και καραμέλα. Τρουφάκια σοκολάτας με καραμέλα και φιστίκια πίνατς για τον Χριστουγεννιάτικο ή τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα σοκολασμένα τρουφάκια με κουβερτούρα σοκολάτας και για γιορτινό κέρασμα καθόλη τη διάρκεια των Γιορτών! Με μόλις 4 υλικά και την πιο εύκολη εκτέλεση, αυτά τα τρουφάκια έχουν σίγουρη επιτυχία, ακόμη κι αν είστε αρχάριες στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Μία συνταγή της φίλης μας Konstantina’s Kitchen.
- καραμελωμένο ζαχαρούχο 200 γραμμάρια
- μπισκότα 200 γραμμάρια πτι μπερ
- φιστίκια 100 γραμμάρια (πίνατς αλατισμένα)
- κουβερτουρα 150 γραμμάρια
Υλικά
Μενού Χριστουγέννων 2023: Δείτε συνταγές, ιδέες, προτάσεις
Για τον Χριστουγεννιάτικο ή το Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ δεν μπορεί να μην έχουμε και κάτι γλυκό. Πέρα από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, μπορείτε φέτος να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό. Φτιάξτε αυτά τα τρουφάκια με φιστίκια πίνατς και καραμέλα, που είναι σκέτη σοκόλαση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γιορτινά τρουφάκια για μπουφέ με φιστίκια και καραμέλα:
Ingredients:
200 gr. caramelized sweetened milk
200 gr. petit beurre biscuits
100 gr. salted peanuts
150 gr. chocolate couverture
Εκτέλεση για τα γιορτινά τρουφάκια για μπουφέ με φιστίκια και καραμέλα
Αρχικά θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα φιστίκια στο μούλτι. Βάζουμε σε ένα μπολ το καραμελωμένο ζαχαρούχο και προσθέτουμε τα μισά θρυμματισμένα φιστίκια και τα θρυμματισμένα μπισκότα. Πλάθουμε με τα χέρια μας σε ένα σφιχτό ζυμαράκι και κόβουμε την ζύμη σε 2 ίσα μέρη.
Πλάθουμε και τα 2 μέρη σε 2 μπαστούνια 30 εκατοστών το καθένα. Κόβουμε σε όσα κομμάτια θέλουμε το κάθε μπαστούνι και πλάθουμε σε τρουφάκια. Βάζουμε τα τρουφάκια σε ένα πιάτο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Τρουφάκια μπισκότο με 3 υλικά χωρίς ζάχαρη
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την λιώνουμε είτε σε μπεν μαρί είτε στον φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε μέσα στη σοκολάτα τα υπόλοιπα θρυμματισμένα φιστίκια και ανακατεύουμε. Βουτάμε τα τρουφάκια μέσα στο μείγμα της σοκολάτας και μόλις παγώσουν καλά απολαμβάνουμε.
Tips για τα γιορτινά τρουφάκια με φιστίκια και καραμέλα
Μπορούμε να μην κόψουμε το μπαστούνι σε φέτες, να το αφήσουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο, να βάλουμε μέσα την λιωμένη σοκολάτα από πάνω και αφού παγώσει να το κόψουμε με ένα μαχαίρι σε μερίδες.
Δείτε την εκτέλεση αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα