Συνταγή για βασιλόπιτα κέικ με μαχλέπι και κακουλέ που έχει άρωμα και γεύση τσουρέκι. Μία ξεχωριστή βασιλόπιτα, αφράτη και αρωματική με εύκολη εκτέλεση.
- βούτυρο γάλακτος 250 γραμμάρια αγελαδινό
- ζαχαρη 2 φλιτζάνια του τσαγιού
- αυγα 4 σε θερμοκρασία δωματίου
- βανίλια 2 κάψουλες
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 φλιτζάνι του τσαγιού σε θερμοκρασία δωματίου
- Γιαούρτι στραγγιστό 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σε θερμοκρασία δωματίου
- Γάλα φρέσκο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σε θερμοκρασία δωματίου
- μαχλέπι 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο
- Κακουλέ 1 κουταλάκι του γλυκού στη μύτη κοφτό
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια κοσκινισμένο
Υλικά
- φιλέ αμυγδάλου 150 γραμμάρια περίπου
Για τη φόρμα
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Βασιλόπιτα τσουρέκι με γλάσο σοκολάτας
Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει και θα σας δείξουμε μία ξεχωριστή και άκρως αρωματική βασιλόπιτα με κακουλέ και μαχλέπι. Έχει γεύση και άρωμα τσουρέκι, είναι εύκολη και σίγουρα αν την δοκιμάσετε θα την φτιάχνετε κάθε χρόνο! Αξίζει να την δοκιμάσετε και…καλή χρονιά!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την βασιλόπιτα κέικ με γεύση τσουρέκι:
Εκτέλεση
Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ ή μια στρογγυλή φόρμα αποσπώμενη. Προσθέτουμε αν θέλουμε αμύγδαλο φιλέ γύρω γύρω και την τοποθετούμε για 5 λεπτά στην κατάψυξη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Χτυπάμε για 5 λεπτά στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη ελαφρά την αλευρώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα, τον χυμό, το γιαούρτι, το γάλα.
Μετά προσθέτουμε το μαχλέπι και το κακουλέ και τέλος το αλεύρι. Χτυπάμε πολύ λίγο όταν προσθέσουμε το αλεύρι. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω τη ζύμη. Την ρίχνουμε στη φόρμα ομοιόμορφα.
Η Καλύτερη Συνταγή για Βασιλόπιτα τσουρέκι για το 2025
Προσθέτουμε προαιρετικά κι άλλο αμύγδαλο φιλέ ή σουσάμι και ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα. Πάντα πριν κλείσουμε τον φούρνο ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε το κέικ.
Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Μπορούμε να πασπαλίσουμε με άχνη ή λιωμένη κουβερτούρα.
Tips
Αντί για βούτυρο μπορούμε να βάλουμε μαργαρίνη. Το κακουλέ είναι προαιρετικό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρίνα- Αλέξης
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Γιορτινή μακαρονοσαλάτα για τραπέζι
- Η Γη της Ελιάς : Η Αμαλία δείχνει ξανά το πραγμάτικο της πρόσωπο και κλέβει την περιουσία των Βρεττάκων
- Βάσια Παναγοπούλου: Όταν η “σχέση της” με τον Γιώργο Νινιό κόντεψε να τα τινάξει όλα στον αέρα
- Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων : Τι ώρα κλείνουν σήμερα Σάββατο 28/12
- Αυτή είναι η Μαύρη Χήρα των Χριστουγέννων που έριξε δηλητήριο σε Χριστουγεννιάτικο κέικ και σκότωσε αδερφές & την ανιψιά της