Συνταγή για εύκολη βασιλόπιτα για αρχάριες, χωρίς μίξερ και με πολύ λίγα υλικά. Η υφή της μοιάζει με πολύ αφράτο κέικ και αποτελεί επαγγελματική συνταγή ζαχαροπλαστείου.
- ζάχαρη άχνη 480 γραμμάρια
- αμυγδαλα 320 γραμμάρια σε σκόνη
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 4 κουταλάκια του γλυκού
- ασπραδια 560 γραμμάρια
- βουτυρο 520 γραμμάρια λιωμένο
- κανελά 2 κουταλάκια του γλυκού
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 2 πορτοκάλια
Υλικά
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Βασιλόπιτα τσουρέκι με γλάσο σοκολάτας
Μπορεί να είναι νωρίς ακόμη, αλλά σιγά σιγά πρέπει να φτιάξουμε το μενού μας για φέτος! Θα ξεκινήσουμε λοιπόν την φετινή εορταστική σεζόν με μία βασιλόπιτα, σκέτο αφρό! Είναι εύκολη, χωρίς μίξερ, με λίγα υλικά και τις επαγγελματικές συμβουλές από τους ζαχαροπλάστες. Μία βασιλόπιτα που σίγουρα όλοι θα σας ζητούν την συνταγή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την εύκολη βασιλόπιτα με ελάχιστα υλικά:
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, τα αμύγδαλα τα οποία τα έχουμε κάνει σκόνη προηγουμένως στο μούλτι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε έπειτα τα παστεριωμένα ασπράδια, το λιωμένο βούτυρο χλιαρό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Βασιλόπιτα κέικ με λευκό γλάσο και άρωμα τσουρέκι από τον Παναγιώτη Παπαδάκη
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα και το μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψί ή τσέρκι 28-30 εκατοστών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, για 30 λεπτά και στους 160 βαθμούς Κελσίου, για ακόμη 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Tips
Αντί για παστεριωμένα ασπράδια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κλασικά ασπράδια από αυγά, απλά δεν είναι τόσο πρακτικό, αφού τους κρόκους δεν θα τους χρειαστούμε. Μπορούμε να βάλουμε όποιο βούτυρο μας αρέσει. Τα αμύγδαλα μπορούν να είναι φιλέ, ασπρισμένα ή γενικά όποια αμύγδαλα έχουμε, αρκεί να είναι σε σκόνη.
Μπορούμε να προσθέσουμε και γλυκάνισο, σταγόνες σοκολάτας και γενικά ό,τι μας αρέσει, αρκεί να ταιριάζει στις γεύσεις. Μπορούμε να βάλουμε τα ασπράδια στη βασιλόπιτα, σε μαρέγκα. Βγαίνει πιο αφράτη άμα τα ασπράδια μπουν σε μαρέγκα. Βγαίνουν 16 κομμάτια περίπου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Moustouki
και την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αστυνομικός της Βούλης : Όλη η αλήθεια για την πτώση του τότε 10χρονου από τον 3ο όροφο
- 40 συνταγές για πίτες που θα συνοδεύσουν τέλεια το γιορτινό σας τραπέζι
- Η Γη της Ελιάς : Η Αφροδίτη χάνει το μωρο εξαιτίας του Χρήστου και θέλει να τον εκδικηθεί
- O ΕΟΦ ανακαλεί φάρμακο για τον θυρεοειδή
- Χριστούγεννα με Στυλ: Γιορτινά χτενίσματα για Γυναίκες 60+