Συνταγή για κορμό με σαντιγί σοκολάτας, λευκό παντεσπάνι και μαρμελάδα που μπορούμε να φτιάξουμε για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά . Ενάς εύκολος γιορτινός κορμός με οικονομικά υλικά, καλύτερος και από ζαχαροπλαστείου.
- αυγα 6
- ζαχαρη 130 γραμμάρια
- βανίλια 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα
- ζάχαρη άχνη 2-3 κουταλιές της σούπας
- μαρμελάδα 4-5 κουταλιές της σούπας βύσσινο
Υλικά
- γκαρνί σκόνη βανίλιας 1 φακελάκι
- Γάλα φρέσκο 200 ml
Για τη σαντιγί στη γέμιση
- γκαρνί σκόνη σοκολάτας 2 φακελάκια
- Γάλα φρέσκο 400 ml
Για τη σαντιγί στο γαρνίρισμα
Χριστουγεννιάτικος κορμός μπανόφι
Ο κορμός σοκολάτας είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά. Έχουμε μία αδυναμία στη σαντιγί και σε πολλές περιπτώσεις την προτιμούμε στους κορμούς σοκολάτας γιατί κάνει το αποτέλεσμα να θυμίζει πιο πολύ σε πάστα. Σήμερα λοιπόν θα δούμε έναν αφράτο γιορτινό κορμό με σαντιγί σοκολάτας, λευκό παντεσπάνι, λευκή σαντιγί και μαρμελάδα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον εύκολο γιορτινό σοκολατένιο κορμό:
Εκτέλεση
Αρχικά χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη και την βανίλια σε σφιχτή μαρέγκα. Με ένα πιρούνι χτυπάμε τους κρόκους και τους βάζουμε απαλά στη μαρέγκα. Ρίχνουμε και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά και το ανακατεύουμε απαλά.
Στη λαμαρίνα της κουζίνας έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μείγμα εκεί, το απλώνουμε ομοιόμορφα και το ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους, 180 βαθμούς Κελσίου. Μόλις είναι έτοιμο, στρώνουμε μία καθαρή πετσέτα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη το παντεσπάνι.
Φτιάχνουμε την σκόνη γκαρνί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας με το αντίστοιχο γάλα. Αλείφουμε με την μαρμελάδα βύσσινο το παντεσπάνι και από πάνω στρώνουμε την σαντιγί. Βγάζουμε την λαδόκολλα και με προσοχή τυλίγουμε το παντεσπάνι με την βοήθεια της πετσέτας για να πάρει το σχήμα.
Χριστουγεννιάτικος κορμός με μπισκότα
Αφήνουμε τον κορμό για 15 λεπτά στο ψυγείο να παγώσει καλά. Φτιάχνουμε την γκαρνί σοκολάτας με το αντίστοιχο γάλα και βάζουμε τη σαντιγί σε κορνέ. Βάζουμε με το κορνέ την σοκολατένια σαντιγί από πάνω και διακοσμούμε με ό,τι μας αρέσει. Βάζουμε στο ψυγείο και αφού παγώσει καλά σερβίρουμε.
Tips
Βγαίνει ένας κορμός για περίπου 15 άτομα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Στεφοπουλου Μενια
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr