Υλικά για την γλυκιά ζύμη
2 κ.σ λιωμένο βούτυρο αγελάδος
1 κούπα ζεστό γάλα (50οC)
1/3 κούπας ζεστό νερό (50οC)
1/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
2 1/4 κ.γ μαγιά
3 1/4 κούπας αλεύρι για ολες τις χρήσεις συν λίγο επιπλεόν αγια την επιφάνεια εργασίας
2 κ.γ αλάτι
1/2 κούπα ψημένα καρύδια
1/2 κούπα κεράσια Μαρασκίνο
Γλάσο καστανής ζάχαρης
1 κούπα καστανή ζάχαρη
2 1/2 κ.γ κανέλα
1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 80οC για το φούσκωμα της ζύμης.Όταν φτάσει σε αυτήν την θερμοκρασία,κλείστε τον.
Σε ενα μπόλ ανακατέψτε το γάλα , νερό, λιωμένο βούτυρο , ζάχαρη και μαγιά.
Ανακατέψτε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και το αλάτι με το εξάρτημα του γάντζου. Μια συμβουλή: αλείψτε τον γάντζο με λάδι έτσι ώστε να μην κολλήσει η ζύμη και αρχίσει να »σκαρφαλώνει΄».
Στην χαμηλότερη ταχύτητα , αρχίστε να ανακατεύετε και σιγά σιγά να προσθέτετε το μείγμα με το γάλα. Όταν αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη, αυξήστε την ταχύτητα σε μεσαία για 6-7 λεπτά περίπου. Η ζύμη πρέπει να κολλάει ελαφρά αλλά αν είναι πολύ υγρή για να δουλευτεί , προσθέστε 2 κ.σ αλεύρι. Πρέπει να κολλάει ελαφρώς στα χέρια σας , τίποτα περισσότερο. Αλευρώστε ελαφρά τον πάγκο σας και σχηματίστε μια μπάλα με την ζύμη.
Βάλτε την ζύμη σε ενα καλά λαδωμένο μπόλ , καλύψτε με μεμβράνη και μια πετσέτα στεγνή και τοποθετείστε το στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να διπλασιαστείσε όγκο, περίπου 45-60 λεπτά.
Στο μεταξύ, στην φόρμα του κέικ τοποθετείστε στον πάτο μερικά κεράσια και καρύδια, διάσπαρτα.
Βγάλτε τη ζύμη απο τον φούρνο και το μπόλ και σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε ενα τετράγωνο κομμάτι, περίπου 20 επι 20 εκατοστά.
Με εναν κόφτη πίτσας , κόψτε 8 λωρίδες κάθετα και 8 λωρίδες οριζόντια ώστε να καταλήξετε με 64 μικρά κομμάτια.Ξεχωρίστε τα κομμάτια τους γιατί έχουν την τάση να κολλάνε μεταξύ τους. .
Λιώστε το βούτυρο για το γλάσο σε ενα μπολ και ανακατέψτε σε ενα μεγαλύτερο την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
Κάντε ενα τετράγωνο μπαλίτσα, βουτήξτε το στο βούτυρο μετά στην ζάχαρη και τοποθετείστε το στην φόρμα του κέικ.
Κάντε το ιδιο με ολα τα κομμάτια σαν να χτίζετε εναν τοίχο,οχι το ενα κομμάτι πάνω στο άλλο αλλά γεμίζοντας τα κενά.Μην ξεχνάτε να τοποθετείτε κεράσια και καρύδια εδω και εκεί.
Σε 45-50 λεπτά η ζύμη θα ξαναφουσκώσει σχεδόν μέχρι το χείλος της φόρμας.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για περίπου 22-25 λεπτά.
Μην το παραψήσετε,το κέικ θα είναι ελαφρώς σκούρο απέξω και μαλακό μέσα.
Ειδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία