Φιλέτο γαλοπούλας γεμιστό με Φιλαδέλφεια και ντοματίνια! Η γαλοπούλα είναι η αγαπημένη μας λιχουδιά κάθε Χριστούγεννα. Σε πολλούς αρέσει η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συνταγή της ψητής γαλοπούλας. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό σας βρήκαμε την τέλεια συνταγή!
- γαλοπουλα Κατά βούληση στήθος φιλέτο
- ρίγανη Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πάπρικα Κατά βούληση
Υλικά
- τυρί κρέμα Κατά βούληση
- πιπεριά Κατά βούληση κίτρινη
- ντοματίνια Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την γέμιση
Υγιεινά φιλέτα γαλοπούλας με τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια, ντοματίνια, πιπεριά κίτρινα και διάφορα μπαχαρικά Αν χρησιμοποιήσετε τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια με χαμηλα λιπαρά, θα κάνετε μία συνταγή που εκτός από νόστιμη θα είναι και ιδανικό γεύμα για την δίαιτα!
Δείτε ακόμα την Χριστουγεννιατικη γαλοπούλα! 4 Ιδέες για να τη γεμίσετε..Και να …Φουσκώσει από περηφάνια!
Μπορείτε λοιπόν στο φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό που είναι πιο υγιεινό και άμα το θέλετε εσείς μπορεί να είναι και με χαμηλά λιπαρά! Στην συνταγή παρακάτω θα σας περιγράψουμε τον τρόπο για να κόψετε μόνοι σας τα φιλέτα της γαλοπούλας.
Σε κάθε περίπτωση όμως μπορείτε να ζητήσετε από τον χασάπη σας να το κάνει για εσάς. Μία συνταγή εύκολη και γρήγορη που θα αρέσει σε όλους και σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο όχι μόνο για τα Χριστούγεννα αλλά και για όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Διαβάστε παρακάτω:
Εκτέλεση
Αν θέλουμε να φτιάξουμε τα φιλέτα γαλοπούλας μόνοι μας, παίρνουμε ένα ξύλο κοπής και τοποθετούμε πάνω του την γαλοπούλα με την μεριά του στήθους προς τα επάνω. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, αρχίζουμε να αφαιρούμε το κόκκαλο ανάμεσα από τα στήθη και την πλάτη πολύ προσεκτικά.
Χρειάζεται προσοχή για να μην σκίσουμε το δέρμα. Μπορούμε βέβαια να ζητήσουμε από τον χασάπη μας να μας βγάλει τα φιλέτα γαλοπούλας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Ξεκινάμε να προετοιμάζουμε τα φιλέτα μας. Παίρνουμε το πρώτο φιλέτο και το μαρινάρουμε με πάπρικα, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές. Στην συνέχεια αλείφουμε πάνω του το τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια, βάζουμε την κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε κύβους, τα ντοματίνια ψιλοκομμένα, την ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι.
Στην συνέχεια παίρνουμε το δεύτερο φιλέτο και το μαρινάρουμε και πάλι και από τις δύο πλευρές με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και πάπρικα. Τοποθετούμε το ένα φιλέτο πάνω στο άλλο σαν σάντουιτς. Το δένουμε καλά περνώντας ξυλάκια για σουβλάκια στις άκρες των φιλέτων για να μην χυθεί η γέμιση έξω από την γαλοπούλα.
Μεταφέρουμε την γεμιστή μας γαλοπούλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε το κρέας μας για 1 ώρα και 30 λεπτά. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί αφού πρώτα το έχουμε σκεπάσει με αλουμινόχαρτο.
Αντί για ξυλάκια για σουβλάκια μπορούμε να δέσουμε τα φιλέτα μας με σπάγκο.
Τις φωτογραφίες και την ιδέα της συνταγής τα βρήκαμε από τον φίλο μας