Φιλέτο κοτόπουλο κοκκινιστό με κάστανα για γκουρμέ απολαύσεις αυτά τα Χριστούγεννα. Τα κάστανα είναι το αγαπημένο φαγητό κάθε Χειμώνα, είτε τα τρώμε ψητά είτε βρασμένα. Έχετε δοκιμάσει ποτέ κάστανα με κοκκινιστά φιλετάκια κοτόπουλου;
- κοτόπουλο 250 γρ. μπούτι φιλέτο σε κύβους χοντρούς
- κρεμμυδι 1 σε ψιλά φιλετάκια
- καρότο 1 σε ροδέλες
- μανιταρια 1 μικρή κονσέρβα κομμένα
- γλυκοπατάτα 1 καθαρισμένη σε κύβους
- καστανα 8-9 μεγάλα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
- κονιάκ 1 σφηνάκι
- ντοματα Κατά βούληση χυμός
- κανελά Λίγη
- γαρίφαλο Ελάχιστο σε σκόνη
- μοσχοπίπερο 1
- μπαχάρι Ελάχιστο σε σκόνη
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Αν δεν το έχετε κάνει, δεν ξέρετε τι χάνετε! Τα κάστανα σε συνδυασμό με το κοτόπουλο, την σάλτσα ντομάτας, τα καρότα, το κρεμμύδι τα μανιτάρια και την γλυκοπατάτα έρχονται να δημιουργήσουν το τέλειο πιάτο για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων και όχι μόνο.
Δείτε ακόμα Τηγανιά κοκκινιστή με κοτόπουλο και πατάτες σαν τηγανιτές σκέτη νοστιμιά!
Μένουμε σπίτι λοιπόν και μαγειρεύουμε Φιλέτο κοτόπουλο κοκκινιστό με κάστανα. Ένα φαγητό που αν το δοκιμάσετε θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας. Διαβάστε παρακάτω:
Εκτέλεση
Στην αρχή τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε σταδιακά το καρότο, τα μανιτάρια, το κοτόπουλο, την γλυκοπατάτα και βράζουμε το φαγητό μας. Βράζει γρήγορα. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, το μοσχοπίπερο, το μπαχάρι, το γαρίφαλο, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Πέντε με δέκα λεπτά πριν το σερβίρισμα, ρίχνουμε τα κάστανα και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Tips
Αντί για κονιάκ μπορούμε να σβήσουμε το φαγητό μας με κρασί.
Η συνταγή είναι της φίλη μας Goutzidou Athina
και την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr