Frankfurter Kranz: Συνταγή για κεικ το Γιορτινό Στεφάνι Φρανκφούρτης!Ένα υπέροχο κέικ με μαρμελάδα της αρεσκείας μας και κρέμα βανίλιας! Είναι ένα εντυπωσιακό κέικ που έρχεται από την μακρινή Γερμανία και έχει το όνομα Frankfurter Kranz!
- βουτυρο 250 g.
- ζαχαρη 230 g.
- βανίλια 1
- αλατι Λίγο
- αυγα 5
- αλευρι 230 g
- μπέικιν πάουντερ 3 κουταλάκια
- γάλα 50 ml
- βουτυρο Λίγο για τη φόρμα.
Υλικά
- γάλα 850 ml
- άνθος αραβοσίτου 2 φακελάκια βανίλια
- ζαχαρη 100 g.
- μαρμελάδα 200 g. (της προτίμησής μας)
- βουτυρο 250 g. μαλακό
- ζάχαρη άχνη 50 g
Για την κρέμα
- φουντουκι Κατά βούληση κοπανισμένα και καραμελωμένα
Για το γαρνίρισμα
Είναι ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό της Γερμανίας που ήρθε η στιγμή να το δοκιμάσουμε και στην Ελλάδα. Είναι ένα ξεχωριστό γιορτινό κέικ με πολύ γλύκα. Η μαρμελάδα και η κρέμα βανίλιας δένουν υπέροχα με το ξεχωριστό αυτό παντεσπάνι που είναι και η βάση του κέικ μας!
Δείτε ακόμα τον Γιορτινό κορμό σοκολάτας της Γκόλφως
Αξίζει να το δοκιμάσετε φέτος τα Χριστούγεννα, αφού καλά είναι τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, αλλά δεν είναι κακό να παίρνουμε φαγητά, ήθη και έθιμα και από άλλες χώρες. Οι κουλτούρες και οι συνταγές είναι για να τις μοιραζόμαστε. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι:
Χτυπάμε το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη, την βανίλια και το αλάτι για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζουμε με το χτύπημα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού κουταλιά – κουταλιά στο μείγμα με το βούτυρο. Βάζουμε και το γάλα.
Αφού το μείγμα μας είναι έτοιμο, βουτυρώνουμε μία φόρμα για το κέικ και ρίχνουμε στην συνέχεια το μείγμα για το παντεσπάνι. Το ψήνουμε για 45 λεπτά όπως ακριβώς και το κέικ.
Εκτέλεση για την κρέμα:
Ανακατεύουμε το γάλα, την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου βανίλια σε ένα ποτήρι και βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράζει σε ένα κατσαρολάκι. Αφού πάρει μία βράση το γάλα, ρίχνουμε το μείγμα με το άνθος αραβοσίτου μέσα στο γάλα που βράζει και ανακατεύουμε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα μας σε ένα γυάλινο μπολ και την σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη για να μην σχηματίσει κρούστα. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας και ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά την κρύα κρέμα βανίλιας συνεχίζοντας το χτύπημα.
Αφήνουμε την μισή κρέμα στην άκρη γιατί θα την χρειαστούμε για την διακόσμηση της τούρτας. Κόβουμε το κέικ 4 φορές και κάθε κομμάτι το αλείφουμε με μαρμελάδα και κρέμα βανίλια μέχρι να σταθεί το γλυκό. Αφού το γλυκό μας είναι έτοιμο το αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει.
Αφού κρυώσει το γλυκό αλείφουμε το εξωτερικό του γλυκού με κρέμα βανίλια και ρίχνουμε από πάνω τα καραμελωμένα φουντούκια. Άμα θέλουμε γαρνίρουμε με λίγη κρέμα βουτύρου και βάζουμε κερασάκια.
Tips
Το γλυκό μας καλό θα ήταν να το φτιάχνουμε δύο ημέρες πριν. Έτσι τραβάει καλύτερα το παντεσπάνι όλες τις γεύσεις και τα αρώματα. Πριν φάμε το γλυκό είναι καλύτερα να το αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο η κρέμα βουτύρου θα είναι πιο μαλακή και αφράτη.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Litsa Mouta
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr