Close
γέμιση-για-γαλοπούλα-από-την-Βέφα Αλεξιάδου-

Λαχταριστή Χριστουγεννιάτικη γέμιση για την γαλοπούλα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με κουκουνάρια, κάστανα και σταφίδες από την αγαπημένη μας Βέφα Αλεξιάδου. Μοσχοβολάει παράδοση!

Η παράδοση θέλει κάθε Χριστούγεννα να απολαμβάνουμε γύρω από το οικογενειακό τραπέζι γεμιστή γαλοπούλα. Αν και πολλά νοικοκυριά προτιμούν το κοτόπουλο, αν εσάς σας αρέσει η γαλοπούλα, τότε αυτή η γέμιση θα γίνει η αγαπημένη σας και θα την προτιμάτε κάθε χρόνο.

Δείτε ακόμα Γαλοπούλα γεμιστή με ριζότο πιπεριές και μυρωδικά

Μία παραδοσιακή γέμιση για γαλοπούλα με κουκουνάρια, κάστανα, σταφίδες, συκωτάκια της γαλοπούλας, ρύζι και μερικά ακόμη Χριστουγεννιάτικα υλικά, από την αγαπημένη μας Βέφα Αλεξιάδου. Θα απογειώσουν την ζουμερή και χρυσοψημένη γαλοπούλα και θα την απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την γέμιση της γαλοπούλας:

γέμιση-για-γαλοπούλα-από-την-Βέφα Αλεξιάδου-

 

Εκτέλεση για την γέμιση της γαλοπούλας

γέμιση-για-γαλοπούλα-από-την-Βέφα Αλεξιάδου-

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τα συκωτάκια κότας και τα εντόσθια της γαλοπούλας, μαζί με τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά αλλά και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 8-10 λεπτά.

Δείτε ακόμα Γαλοπούλα γεμιστή με ρύζι, κιμά και δαμάσκηνα

Ρίχνουμε το ρύζι, κάστανα ψιλοκομμένα, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, το κονιάκ, το αλάτι και το πιπέρι. Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί λίγο αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζωμό κότας. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 8-10 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 30 λεπτά με σκεπασμένο ταψί και άλλα 10 λεπτά ξεσκέπαστο.

γέμιση-για-γαλοπούλα-από-την-Βέφα Αλεξιάδου-

Tips για την γέμιση της γαλοπούλας

Μπορούμε να βάλουμε 500 γραμμάρια συκωτάκι κότας. Σε αυτήν την περίπτωση προσθέτουμε μισή κούπα ζωμό κότας παραπάνω.

γέμιση-για-γαλοπούλα-από-την-Βέφα Αλεξιάδου-

Την  συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Eleni Kappou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr