Συνταγή για γέμιση για κοτόπουλο Χριστουγεννιάτικο. Γέμιση για τα Χριστούγεννα με κάστανα, κουκουνάρι, ρύζι και μήλο για να γεμίσουμε το κοτόπουλο ή και την γεμιστή γαλοπούλα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Είναι πανεύκολη και μοσχοβολάει Χριστούγεννα. Παραδοσιακή συνταγή για Χριστουγεννιάτικη γέμιση που την είδαμε από τη φίλη μας Xristina Antonakopoulou.
Δείτε ακόμα Γαλοπούλα γεμιστή με ρύζι, κιμά και δαμάσκηνα
Τα Χριστούγεννα η παράδοση θέλει να γεμίζουμε είτε γαλοπούλα είτε κοτόπουλο με κάστανα, ρύζι, κουκουνάρι κλπ. Σήμερα λοιπόν θα δούμε μία παραδοσιακή γέμιση για Χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο με κάστανα, κουκουνάρι, ρύζι και μήλο που μπορούμε να την διαλέξουμε τόσο για το κοτόπουλο όσο και για την γαλοπούλα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την γέμιση για κοτόπουλο Χριστουγεννιάτικο:
Εκτέλεση για την γέμιση για κοτόπουλο Χριστουγεννιάτικο
Αρχικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το κουκουνάρι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και να απελευθερώσει το άρωμά του. Έπειτα το βάζουμε σε ένα μπολάκι στην άκρη. Στη συνέχεια σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τον κιμά μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Μόλις ο κιμάς γίνει από ροζ γκρι σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ρύζι Καρολίνα, το αλάτι, το πιπέρι και ελάχιστο νερό. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τραβήξει όλα τα ζουμιά του.
Μόλις γίνει τον βάζουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα μπολ κόβουμε το μήλο και το ανακατεύουμε με τα κάστανα, τις μαύρες σταφίδες και το κουκουνάρι.
Δείτε ακόμα Γεμιστό κοτόπουλο με κιμά
Έπειτα ενσωματώνουμε το μείγμα με το μήλο στο κρύο μείγμα με τον κιμά. Στο τέλος βάζουμε και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι και είναι έτοιμη να γεμίσουμε.
Πρόταση σερβιρίσματος
Γεμίζουμε ένα ολόκληρο κοτόπουλο με την γέμιση και το ράβουμε. Βάζουμε το κοτόπουλο σε μία γάστρα μαζί με χοντροκομμένες πατάτες Νάξου. Μαρινάρουμε με χυμό από 1 πορτοκάλι, χυμό από 1 λεμόνι, χυμό από 1 μανταρίνι και 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα.
Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι, πιπέρι, ξερό θυμάρι, κουρκουμά, λίγο ελαιόλαδο και ένα 1 φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουμε την γάστρα με το καπάκι της και στο κάτω μέρος του φούρνου, ψήνουμε μέχρι να μαλώσει.
Tips για την γέμιση για κοτόπουλο Χριστουγεννιάτικο
Οι δοσολογίες αντιστοιχούν για κοτόπουλο 2 κιλών. Αν είναι μικρότερο το κοτόπουλο μειώνουμε στο μισό την ποσότητα.
Την συνταγή την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα