Συνταγή για γεμιστά μελομακάρονα σοκολάτας του Δημήτρη Μιχαηλίδη που έχουν σοκολάτα μέσα και έξω! Θα ενθουσιαστείτε με αυτά τα πανεύκολα σοκολασμένα μελομακάρονα.
- μπέικιν πάουντερ 10 γραμμάρια
- κακαο 50 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γραμμάρια
- Σιμιγδάλι ψιλό 200 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 265 ml
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 200 ml
- μαργαρίνη 30 γραμμάρια λιωμένη
- ζάχαρη άχνη 20 γραμμάρια
- γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Για τα μελομακάρονα
- κουβερτουρα 450 γραμμάρια 52%
- ηλιέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
Για την επικάλυψη
- φιστίκια Αιγίνης Κατά βούληση τριμμένα
Για το στόλισμα
Θέλετε πρωτότυπα μελομακάρονα, εξαιρετικά για τους λάτρεις της σοκολάτας; Τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα εξαιρετικά μελομακάρονα σοκολάτας από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη, που μάλιστα είναι σοκολατένια και μέσα και έξω.
Είναι τα πιο σοκολασμένα μελομακάρονα που δοκιμάσαμε για φέτος και σίγουρα θα ξετρελαθούν όλοι στον Χριστουγεννιάτικο και στον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Είναι πανεύκολα και με σίγουρη επιτυχία και δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Γεμιστά Μελομακάρονα σοκολάτας του Δημήτρη Μιχαηλίδη :
ΜΕΡΙΔΕΣ 2 ταψιά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20′
ΑΝΑΜΟΝΗ 60′
ΔΥΣΚΟΛΙΑ 1/5
Μέθοδος Εκτέλεσης για Γεμιστά Μελομακάρονα σοκολάτας του Δημήτρη Μιχαηλίδη
Για το σιρόπι ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, ένα στικ κανέλας και βράζουμε για 2′ (ο χρόνος μετράει από το σημείο βρασμού).
Μόλις βράσει προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι Κούλα, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη μαγειρική σόδα, τη λιωμένη μαργαρίνη, το χυμό πορτοκάλι, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
Δείτε ακόμα Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη του Παναγιώτη Παπαδάκη
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, τα ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού.
Ζυμώνουμε* το μείγμα μας με το χέρι, μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά καλά.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα περίπου 25 γραμμάρια το κάθε κομμάτι. Τα τοποθετούμε σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 18′-20′.
Βουτάμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για περίπου 10″.
Αφήνουμε να στραγγίσουν καλά για περίπου 10′. Για την επικάλυψη** λιώνουμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Δείτε ακόμα Μελομακάρονα στην ξυλόσομπα
Βουτάμε τα μελομακάρονά στην κουβερτούρα, τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης. Αφήνουμε να σφίξει η σοκολάτα και σερβίρουμε.
Σημειώσεις από τον Σεφ
Δε ζυμώνουμε πολύ για να μη βγάλει η ζύμη το λάδι της.
Μπορούμε να παραλείψουμε τη επικάλυψη με σοκολάτα και να πασπαλίσουμε με καρύδια αμέσως μετά το σιρόπιασμα.
Δείτε την συνταγή για τα Γεμιστά Μελομακάρονα σοκολάτας του Δημήτρη Μιχαηλίδη στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr