Γεμιστές πατάτες με κιμά ,και μια πηχτή πιπεράτη σάλτσα από μανιτάρια, κρέμα γάλακτος σκόρδο και διάφορα μυρωδικά,που θα απογειώσει τις πατάτες φούρνου. Η συγκεκριμένη συνταγή,είναι μία υπέροχη επιλογή για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο!
- πατατες 6 μεγάλες
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 400 γρ
- μανιταρια 100 gr άσπρα
- μπεικον 10 φέτες
- κρεμμυδι 1
- ελαιολαδο 1/2 ποτ του κρασιού
- κρασι 1/2 ποτ του κρασιού
- μαιντανος 2 κουταλιές σούπας
- κρεμα γαλακτος 3 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την γέμιση του κιμά
Δείτε ακόμα Γιορτινή σαλάτα Άγιος Βασίλης για το γιορτινό τραπέζι
Είναι εξαιρετική συνταγή γεμάτη νοστιμιά αφού αυτές οι πατάτες απογειώνονται με την γέμιση κιμά, την κρέμα γάλακτος, τα μανιτάρια και αυτή την εξαιρετική σάλτσα μανιταριών που ολοκληρώνει το πιάτο. Είμαστε σίγουροι ότι οι λιγοστοί καλεσμένοι σας θα ξετρελαθούν με αυτή την πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:
Προεργασία
Στην αρχή πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε και τις τυλίγουμε μία μία σε αλουμινόχαρτο. Τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν καλά και στην συνέχεια τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Κόβουμε ένα καπάκι με προσοχή από πάνω και αφαιρούμε την γέμισή της με ένα μικρό κουταλάκι.
Εκτέλεση για την γέμιση του κιμά
Στην συνέχεια, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και το μπέικον. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και σοτάρουμε καλά όλα τα υλικά μας. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, τον μαϊντανό, σβήνουμε το φαγητό μας με κρασί και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.
Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε το φαγητό μας καλά και γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα μας.
Σκεπάζουμε με τα καπάκια πατάτας τις πατάτες και ψήνουμε τις πατάτες σε βουτυρωμένο ταψί στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να ροδίσουν καλά, πάνω κάτω, στις αντιστάσεις.
Εκτέλεση για την σάλτσα μανιταριών
Στην αρχή σοτάρουμε στο βούτυρο το σκόρδο το οποίο το έχουμε λιώσει, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα μανιτάρια τα οποία τα έχουμε κόψει σε φέτες μέχρι να μαραθούν καλά.
Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 6 με 7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και βάζουμε τον μαϊντανό. Σερβίρουμε τις πατάτες με τη σάλτσα μανιταριών.
Tips
Αν δεν θέλουμε την σάλτσα μανιταριών, μπορούμε να απολαύσουμε τις πατάτες μας και χωρίς αυτήν. Αν μας περισσέψει γέμιση μπορούμε να την κάνουμε πουρέ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou
Βρήκαμε την συνταγή στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος