Συνταγή για Γιορτινό γεμιστό ψωμί Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τυριά και αλλαντικά για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Θα ξετρελαθείτε με την γεύση του εσείς και οι αγαπημένοι σας άνθρωποι.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- αλατι 1 πρέζα
- ζαχαρη 1 πρέζα
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας περίπου
Υλικά
- φέτα 500 γραμμάρια
- ζαμπόν 250 γραμμάρια
- αυγα 1
- πιπεριά 1 ψιλοκομμένη
- Γάλα φρέσκο Μισό ποτήρι του κρασιού
Για την γέμιση
Ένας Χριστουγεννιάτικος μπουφές και ένα Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, εκτός από τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, τις δίπλες, τον μπακλαβά και την γαλοπούλα ή το κοτόπουλο, πρέπει να έχει και μερικά συνοδευτικά. Όπως αυτό το Χριστουγεννιάτικο γεμιστό ψωμί σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Είναι ένα αφράτο γεμιστό ψωμί Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τυριά και αλλαντικά, που το σχήμα του, το κάνει να δείχνει με μικρό έργο τέχνης που θα απογειώσει τον γιορτινό σας μπουφέ. Αυτό όμως που θα κλέψει την παράσταση, είναι η γεύση του κι επειδή το δοκιμάσαμε πέρσι και μείναμε άφωνοι με την νοστιμιά του, σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γεμιστό ψωμί Χριστουγεννιάτικο δέντρο:
Εκτέλεση για το γεμιστό ψωμί Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Ξεκινάμε την συνταγή μας φτιάχνοντας την ζύμη. Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ξερή μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ξεκινάμε σταδιακά να προσθέτουμε χλιαρό νερό και να ζυμώνουμε παράλληλα.
Δείτε ακόμα Ορεκτικό για τα Χριστούγεννα: Ρολάκια ψωμιού σε διάφορες γεύσεις
Μόλις η ζύμη μας είναι εύπλαστη και δεν κολλάει στα χέρια, σταματάμε να προσθέτουμε και νερό και αφήνουμε την ζύμη στην άκρη να φουσκώσει και να ξεκουραστεί σε μία ανοιγόμενη φόρμα. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνουμε λαδόκολλα.
Χωρίζουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τοποθετούμε το κάθε μπαλάκι στο ταψί, σχηματίζοντας ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία κάνοντας και μία δεύτερη στρώση από ζυμαρένια μπαλάκια, αφήνοντας το κέντρο κενό.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας και την ανακατεύουμε με το ζαμπόν, το φρέσκο γάλα, το αυγό και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Ρίχνουμε το μείγμα με την φέτα στο κενό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και ψήνουμε το ψωμί μας στους 180-200 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ioanna Koulouri
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr