Συνταγή για εύκολα γεμιστά σοκολατάκια σε 3 διαφορετικά γεύσεις. Σοκολατάκια με μαύρη σοκολάτα, με λευκή σοκολάτα και με σοκολάτα γάλακτος, γεμιστά με φυστικοβούτυρο ή με ξηρούς καρπούς ή με bueno για γιορτινό κέρασμα.
- Κουβερτούρα γάλακτος 2 μεγάλες
- πραλίνα bueno 200 γραμμάρια
Υλικά
- λευκή κουβερτούρα 2 μεγάλες
- φουντουκι 75 γραμμάρια καβουρδισμένα
- φιστίκια Αιγίνης 75 γραμμάρια καβουρδισμένα
Για τα σοκολατάκια λευκής σοκολάτας
- κουβερτουρα 2 μεγάλες υγείας
- φυστικοβουτυρο 125 γραμμάρια
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας
- ζάχαρη άχνη 1/2 φλιτζάνι
Για τα σοκολατάκια μαύρης σοκολάτας
Μιας και τα Χριστούγεννα αλλά και η Πρωτοχρονιά βρίσκονται μία ανάσα μακριά, είπαμε να σας δείξουμε ένα γρήγορο, εύκολο και με φανατικούς θαυμαστές κέρασμα.
Γιορτινά σοκολατάκια με παστέλι και ακόμη 5 υλικά
Σοκολατάκια, καλύτερα και από τα αγοραστά, με τρεις διαφορετικές γεύσεις, και σοκολάτες για δώρο ή για να τρατάρετε τους καλεσμένους σας. Είναι πανεύκολα, ακόμη και για εκείνες ή εκείνους που δεν έχουν ιδιαίτερη εμπειρία στη κουζίνα και στη ζαχαροπλαστική ειδικότερα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Γιορτινά σοκολατάκια σε 3 γεύσεις:
Εκτέλεση για τα σοκολατάκια γάλακτος
Αρχικά λιώνουμε καλά τις κουβερτούρες γάλακτος σε μπεν μαρί. Έπειτα γεμίζουμε φορμάκια για σοκολατάκια μέχρι τη μέση με την λιωμένη σοκολάτα. Βάζουμε λίγη πραλίνα bueno από πάνω και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα. Βάζουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο και μόλις παγώσουν καλά και σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, ξεφορμάρουμε.
Εκτέλεση για τα σοκολατάκια λευκής σοκολάτας
Λιώνουμε τις κουβερτούρες λευκής σοκολάτας σε μπεν μαρί. Έπειτα γεμίζουμε μέχρι την μέση φορμάκια για σοκολατάκια με την λιωμένη σοκολάτα.
Σοκολατάκια καρδούλες με 3 υλικά
Προσθέτουμε από πάνω λίγα ψιλοκομμένα φουντούκια και φιστίκια Αιγίνης και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα. Βάζουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο και μόλις παγώσουν καλά και σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, ξεφορμάρουμε.
Εκτέλεση για τα σοκολατάκια μαύρης σοκολάτας
Λιώνουμε τις κουβερτούρες υγείας σε μπεν μαρί. Γεμίζουμε μέχρι τη μέση φορμάκια για σοκολατάκια. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε ζεστό και όχι καυτό, με την ζάχαρη άχνη και το φυστικοβούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βάζουμε λίγο από το μείγμα σε κάθε φορμάκι. Έπειτα καλύπτουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα. Βάζουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά και μόλις σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, ξεφορμάρουμε.
Tips
Μπορούμε να γεμίσουμε τα σοκολατάκια όπως μας αρέσει. Οι ξηροί καρποί μπορεί να μην είναι και καβουρδισμένοι. Ανάλογα τα γούστα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερίνα Φιλίτση
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- 40 Συνταγές με χοιρινό για το γιορτινό σας τραπέζι
- Δημήτρης Ήμελλος : Βαρύ το κλίμα στην κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού (φώτο-βίντεο)
- Ανακαλούνται ζελεδάκια – Περιέχουν μη επιτρεπόμενα συντηρητικά
- Η Γη της Ελιάς : Στάθης και Ιουλία χωρίζουν και αυτή τη φορά ο χωρισμός είναι οριστικός
- Η Μάγισσα : Ο Αντρέι πήρε τον γιο της Θεοφανώς στη Ρωσία για να τον σώσει – Οι σκηνές που θα ραγίσουν καρδιές στα νέα επεισόδια