Τραγανά και πανέμορφα Χριστουγεννιάτικα γιορτινά μπισκότα κουκουνάρια. Αυτά τα μπισκότα φτιάχνονται πανεύκολα και έχουν το πιο γιορτινό σχήμα για φέτος! Θα ξετρελαθούν τα παιδιά!
- βουτυρο 100 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
- ζάχαρη άχνη 90 γραμμάρια
- σπορέλαιο 50 ml
- αυγα 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 270-300 γραμμάρια
- κακαο 25 γραμμάρια σε σκόνη
- μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- μέντα 20 γραμμάρια
- ζαχαρη 70 γραμμάρια
- βουτυρο 90 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
- αυγα 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Για τα πράσινα μπισκότα κουκουνάρια
Τα Χριστούγεννα φτιάχνουμε πολύ συχνά μπισκότα. Υπάρχουν πολλά και νόστιμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα για να επιλέξεις. Με σοκολάτα, γεμιστά, με βανίλια, ακόμη και με ινδοκάρυδο. Σήμερα όμως θα δούμε μερικά πανέμορφα αλλά και γιορτινά μπισκότα σαν κουκουνάρια.
Έχουν ένα πολύ Χριστουγεννιάτικο αλλά και πρωτότυπο σχήμα, αφού οι περισσότεροι επιλέγουν τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα τους, να μοιάζουν με Χριστουγεννιάτικα δέντρα, με κάλτσες του Άγιου Βασίλη κλπ. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν τόσο για την γεύση όσο και για την εμφάνιση και όλοι θα σας ζητούν την συνταγή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Γιορτινά μπισκότα κουκουνάρια:
Εκτέλεση για τα καφέ μπισκότα κουκουνάρια
Αρχικά βάζουμε σε μία λεκάνη το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό, το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα. Δουλεύουμε την ζύμη μας μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Βάζουμε την ζύμη για 20 λεπτά στο ψυγείο.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα Σαμπλέ
Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια των 30 γραμμαρίων το καθένα και τα πλάθουμε σε σχήμα οβάλ. Τα πιέζουμε λίγο με την παλάμη και τα χαράζουμε με το μαχαίρι για να πάρουν το σχήμα του κουκουναριού.
Τα ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Εκτέλεση για τα πράσινα μπισκότα κουκουνάρια
Πολτοποιούμε στο μούλτι την μέντα με την ζάχαρη. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το αυγό. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αναμειγνύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα και δουλεύουμε την ζύμη μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά να ξεκουραστεί και έπειτα την πλάθουμε σε μπαλάκια των 30 γραμμαρίων.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με Χαρουπάλευρο χωρίς ζάχαρη
Δίνουμε στο κάθε μπαλάκι ένα οβάλ σχήμα και το πατάμε λίγο με την παλάμη μας. Τα χαράζουμε και αυτά με το μαχαίρι, για να πάρουν σχήμα κουκουναριού και τα ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 10 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Tips για τα Γιορτινά μπισκότα κουκουνάρια
Αν δεν σας αρέσει η μέντα, μπορείτε να βάλετε ίδια ποσότητα σπανάκι, που έχει πιο ουδέτερη γεύση. Στα σούπερ μάρκετ, μπορείτε να βρείτε και μέντα σε σιρόπι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Olha Pazyuk
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr