Συνταγή για γιορτινή αλμυρή τάρτα. Αλμυρή τάρτα με τραγανό φύλλο κρούστας, ζαμπόν και γκούντα για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.Μία εύκολη τάρτα για γιορτινό ορεκτικό που θα συνοδεύσει τέλεια την γεμιστή γαλοπούλα ή κοτόπουλο. Φτιάχνεται με απλά και οικονομικά υλικά και είναι η πιο εύκολη αλμυρή τάρτα για τις πολυάσχολες και εργαζόμενες γυναίκες. Μία συνταγή της φίλης μας Άννα Γιαννίκου.
- φυλλο κρουστας 1 πακέτο
- φρυγανιά 1-2 κουταλιές της σούπας τριμμένη
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- αυγα 2
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα του νες
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κούπα του νες
- νερό 1/2 κούπα του νες
- ελαιολαδο 8 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 πρέζα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας
Για τον χυλό
Μενού Χριστουγέννων 2023: Δείτε συνταγές, ιδέες, προτάσεις
Οι αλμυρές τάρτες είναι πεντανόστιμες και σίγουρα δεν πρέπει να λείπουν από κανένα γιορτινό μπουφέ ή τραπέζι. Τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και για την Πρωτοχρονιά αυτή η τραγανή αλλά και συνάμα αφράτη αλμυρή τάρτα με φύλλο κρούστας, γκούντα και ζαμπόν είναι το τέλειο ορεκτικό. Με απλά υλικά και ακόμη πιο απλή διαδικασία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την γιορτινή αλμυρή τάρτα:
Εκτέλεση για την γιορτινή αλμυρή τάρτα
Αρχικά κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε ροδέλες. Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τον χυλό προσθέτοντας τα αυγά, το φρέσκο γάλα, το στραγγιστό γιαούρτι, το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε έναν ρευστό και ομογενοποιημένο χυλό.
Βάζουμε στην άκρη τον χυλό και παίρνουμε ένα πυρέξ. Το λαδώνουμε και απλώνουμε στον πάτο του την τριμμένη φρυγανιά. Στρώνουμε λίγα φύλλα κρούστας και από πάνω απλώνουμε 2 κουτάλες της σούπας από τον χυλό. Απλώνουμε λίγη γκούντα και λίγο ζαμπόν.
Από βάζουμε βάζουμε ακόμη μία στρώση με φύλλα κρούστας, άλλες 2 κουτάλες της σούπας από τον χυλό και την υπόλοιπα γκούντα καθώς και το υπόλοιπο ζαμπόν.
Συνταγή για αλμυρή τάρτα πατάτας
Καλύπτουμε με φύλλο κρούστας και τον υπόλοιπο χυλό και βάζουμε την τάρτα για 1 ώρα στο ψυγείο. Έπειτα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει καλά και να λιώσουν τα τυριά.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια