Συνταγή για γιορτινή πίτα σε σχήμα τριαντάφυλλου με σολομό. Πίτα σαν τριαντάφυλλο από φύλλο σφολιάτας και γεμιστή με σολομό και ντοματίνια για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μπορείτε να αλείψετε και τυρί κρέμα για επιπλέον νοστιμιά. Και το καλύτερο από όλα, είναι ότι χρειαζόμαστε μόνο 6 υλικά για να το φτιάξουμε. Ένα εντυπωσιακό συνοδευτικό για όλους τους γιορτινούς μπουφέδες, που φτιάχνεται πανεύκολα παρά το εντυπωσιακό σχέδιό του. Μία συνταγή της φίλης μας Βίκυ Σπηλιοπούλου.
- φύλλο σφολιάτας 1 συσκευασία
Υλικά
- ντοματίνια 20-25
- σωλομός 1/2 κιλό περίπου
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την γέμιση
- ελαιολαδο 1-2 κουταλιές της σούπας
Για το άλειμμα
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικη πίτα με κιμά και κάστανα
Ο σολομός είναι ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό ψάρι. Εκτός όμως από περιόδους διατροφής μπορούμε να τον απολαύσουμε ακόμη και στον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ ή το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Σήμερα θα φτιάξουμε μία γιορτινή πίτα σε σχήμα τριαντάφυλλου με σολομό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την γιορτινή πίτα σε σχήμα τριαντάφυλλου με σολομό:
Εκτέλεση για την γιορτινή πίτα σε σχήμα τριαντάφυλλου με σολομό
Αρχικά παίρνουμε τον σολομό και τον κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τον στεγνώνουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και με μία κούπα κόβουμε το φύλλο σε στρογγυλά κομμάτια. Το κάθε στρογγυλό κομμάτι το κόβουμε στη μέση σε μισοφέγγαρο.
Τοποθετούμε σε διάταξη τα κομμένα στη μέση κομμάτια της ζύμης ανά 7. Πιο συγκεκριμένα φτιάχνουμε 4 λωρίδες ζύμης από τα μισοφέγγαρα και κάθε λωρίδα ζύμης έχει 7 μισοφέγγαρα. Τοποθετούμε τον σολομό κατά μήκος στις λωρίδες.
Ρολάρουμε την κάθε λωρίδα και βάζουμε στην αρχή της λωρίδας ένα ντοματίνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν οι σειρές, οπότε παίρνουμε και το τριαντάφυλλό μας. Παίρνουμε άλλο ένα φύλλο σφολιάτας και το πλάθουμε σε μεγάλο κορδόνι.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικη κοτόπιτα στεφάνι
Κάνουμε μία καμπύλη – διχάλα και τοποθετούμε ένα ένα τα ντοματίνια και πλέκουμε. Τυλίγουμε με αυτήν την λωρίδα το τριαντάφυλλό μας και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Βήμα 1ο
Βήμα 2ο
Βήμα 3ο
Βήμα 4ο
Βήμα 5ο
Βήμα 6ο
Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr