Συνταγή για πουτίγκα με κορν φλαουρ. Περίσσεψαν μελομακάρονα; Φτιάξτε αυτή την συνταγή για Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα με βάση από μελομακάρονα
- γάλα 800 γρ
- κορν φλαουρ 100 γρ
- ζαχαρη 150 γρ
- μελομακάρονα 400 γρ
- βανίλια 2
- βουτυρο 50 γρ
Υλικά
Γιορτινή πουτίγκα με κορν φλάουρ, σιρόπι καραμέλας και καρύδια!Θα φτιάξουμε αυτή τη γιορτινή πουτίγκα στο φετινό χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και θα τους ξετρελάνουμε όλους! Ο Παναγιώτης Παπαδάκης, μοιράστηκε μία συνταγή μαζί μας για γιορτινή πουτίγκα που φαίνεται κυριολεκτικά λαχταριστή.
Το σιρόπι καραμέλας και τα καρύδια σίγουρα θα απογειώσουν ακόμη περισσότερο την γεύση. Αυτό που κάνει αυτήν την πουτίγκα να είναι άκρως χριστουγεννιάτικη, είναι ότι στην συνταγή θα προσθέσουμε και υπέροχα μελομακάρονα.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας με γλάσο
Γι’ αυτό μπορούμε να φτιάξουμε αυτή την πουτίγκα και με τα μελομακάρονα που μπορεί να μας περισσέψουν μετά τις Γιορτές. Είτε την φτιάξουμε στο χριστουγεννιάτικο ή το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι είτε την φτιάξουμε μετά τις Γιορτές σίγουρα θα την απολαύσετε πολύ! Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
English
Ingredients
800 g milk
100 g cornstarch
150 g sugar
400 g Christmas honey cookies
2 vanilla
50 g butter
——————————
Caramel syrup
Walnuts
————————
25×11 cm
GERMAN
Zutaten
800 g Milch
100 g Maisstärke
150 g) Zucker
400 g Weihnachtshonigkekse
2 Vanille
50 g Butter
——————————
Karamellsirup
Walnüsse
————————
25×11 cm
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή και τοποθετούμε μεμβράνη μέσα σε μια φόρμα 25χ11 εκ. Σπάμε με τα χέρια μας τα μελομακάρονα και τα πατάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν μια ωραία βάση. Την βγάζουμε την βάση από την φόρμα και την βάζουμε 1/2 ώρα στην κατάψυξη.
Για να ξεκινήσουμε την κρέμα θα πρέπει να έχει περάσει η μισή ώρα που έχουμε βάλει την βάση στην κατάψυξη. Στην συνέχεια παίρνουμε μια κατσαρόλα και την βάζουμε πάνω στην φωτιά. Προσθέτουμε ένα μέρος του γάλατος περίπου 500 γρ μαζί με την ζάχαρη και το βράζουμε.
Μέχρι να βράσει σε 300 γρ γάλα κρύο προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ. Αφού βράσει το γάλα ρίχνουμε το κρύο γάλα μαζί με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει το αποσύρουμε και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε μέσα στην φόρμα . Βάζουμε και από πάνω την βάση από τα μελομακάρονα . Η κρέμα πρέπει να ναι ζεστή για να κολλήσει πολύ καλά η βάση. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Η Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα είναι έτοιμη και την στολίζουμε με σιρόπι καραμέλας και θρυμματισμένα καρύδια!!! Είναι πεντανόστιμη και πολύ εύκολη που θα κλέψει τις εντυπώσεις όλων. Καλή σας επιτυχία!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr