Αφράτη γιορτινή σοκολατόπιτα με μπανάνα με φρουτώδης γεύση για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ αλλά και για όλη την περίοδο των Χριστουγέννων.
- ζαχαρη 400 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 245 γραμμάρια
- κακαο 75 γραμμάρια σε σκόνη
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Μισό κουταλάκι του γλυκού
- αυγα 2
- μπανανα 2 ώριμες
- νερό 240 ml ζεστό
- Γάλα φρέσκο 120 ml
- ηλιέλαιο 120 ml
- εκχυλισμα βανίλιας 1
Υλικά
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
- φουντουκι Λίγα ψιλοκομμένα
- κρεμα γαλακτος 170 ml ζαχαροπλαστικής
Για το γλάσο
Η σοκολάτα είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά, είτε την απολαμβάνουμε σε συνταγές, είτε σκέτη. Αν θέλετε λοιπόν να φτιάξετε ένα Χριστουγεννιάτικο γλυκό που κανείς δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί τότε αυτή η σοκολασμένη, αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα με μπανάνα θα σας ξετρελάνει.
Είναι μία πανεύκολη σοκολατόπιτα και η μπανάνα καταφέρνει να της χαρίσει επιπλέον άρωμα και γεύση. Είναι πανεύκολη και οικονομική. Εμείς την φτιάχνουμε όλο τον χρόνο, αλλά χάρη στην υπέροχη γεύση της είπαμε ότι θα ήταν μία πολλή καλή ιδέα και για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Γιορτινή σοκολατόπιτα με μπανάνα:
Εκτέλεση για την Γιορτινή σοκολατόπιτα με μπανάνα:
Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα και το κακάο. Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε τις μπανάνες χωρίς την φλούδα τους.
Στις μπανάνες προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε επίσης το ζεστό νερό, το ηλιέλαιο, το γάλα και την βανίλια και ανακατεύουμε. Έπειτα αναμειγνύουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τις μπανάνες και ανακατεύουμε πολύ καλά για να μην μας σβολιάσει η ζύμη. Θα βγει μία υγρή και ομοιόμορφη ζύμη.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο κέικ με γιαούρτι
Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί 28 εκατοστών με ηλιέλαιο και μεταφέρουμε εκεί την ζύμη. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, στους 180 βαθμούς Κελσίου. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμη. Αφού ψηθεί την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο κέικ με ρόδι
Σπάμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το βούτυρο. Δεν θέλουμε να κάψει, απλά να ζεσταθεί. Προσθέτουμε την κουβερτούρα στην ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγα φουντούκια ψιλοκομμένα.
Tips για την Γιορτινή σοκολατόπιτα με μπανάνα:
Αντί για ηλιέλαιο, μπορούμε να αλείψουμε το σκεύος με βούτυρο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ορθογώνιο ταψί 23×33 εκατοστών.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Mihaela Stefanoydis
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα