Η πιο ζουμερή, Χριστουγεννιάτικη, γιορτινή σοκολατόπιτα για τα Χριστούγεννα 2022, να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει! Περιμένουμε εντυπώσεις μόλις την ετοιμάσετε!
- βιτάμ 1 πλάκα
- ζαχαρη 2 κούπες
- κακαο 1 1/2 κούπα
- νερό 1 κούπα ζεστό
- αυγα 3
- βανίλια 1
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 κούπα
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Στην μύτη ενός κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- κουβερτουρα 1
- Γάλα φρέσκο 2 κουταλιές της σούπας
Για το γλάσο
Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της χαράς, την αλληλεγγύης, της αγάπης, των έντονων χρωμάτων και των όμορφων γεύσεων και αρωμάτων. Σήμερα λοιπόν είπαμε να φτιάξουμε μία σοκολατόπιτα, αφράτη και ζουμερή, σκέτη σοκόλαση που δεν θα μπορέσει να της αντισταθεί κανείς.
Δείτε ακόμα Η σοκολατόπιτα της Τζένης Τσανακτσίδου
Ένα μοναδικό γλυκό για το Χριστουγεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν μέσα από μία συνταγή πανεύκολη, οικονομική και με σίγουρη επιτυχία. Ιδανική επιλογή, αν θέλετε φέτος τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, να κάνετε το τραπέζι σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε τόσο καλά. Σίγουρα θα τους αρέσει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την γιορτινή σοκολατόπιτα:
Εκτέλεση για την γιορτινή σοκολατόπιτα
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βιτάμ μαζί με την ζάχαρη. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα και λιώσουν τα υλικά μας αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα το κακάο και το ζεστό νερό.
Ανακατεύουμε και αφού ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα, γεμίζουμε μία κούπα με το σοκολατένιο μείγμα και αφήνουμε την κούπα στην άκρη. Το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα το αφήνουμε στο κατσαρολάκι. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, την βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το αλάτι.
Δείτε ακόμα Γιορτινό μπισκοτόγλυκο σοκολάτας
Έπειτα προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα από το κατσαρολάκι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε το μείγμα που είχαμε αφήσει στην κούπα, να ζεσταθεί μαζί με την κουβερτούρα σπασμένη και το φρέσκο γάλα, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το γλάσο. Αφού ψηθεί η σοκολατόπιτα την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και την περιχύνουμε με το γλάσο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας ‘Αννα Αννούλα
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr