Συνταγή για γιορτινή σπάλα με πουρέ από πατάτες και κάστανα. Ιδανικό φαγητό για τον Χριστουγεννιάτικο ή τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ, που λιώνει στο στόμα!
- χοιρινο 1μιση κιλό σπάλα ολόκληρη
- σκορδο 7-8 σκελίδες
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μανιταρια 500 γραμμάρια λευκά
- μπυρα 1 μικρό κουτάκι
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας
Υλικά
- πατατες 1 κιλό
- καστανα 400 γραμμάρια βρασμένα
- Γάλα φρέσκο 500 ml (2 κούπες)
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
Για τον πουρέ πατάτας
Μπορεί τα περισσότερα σπίτια να προτιμούν γεμιστή γαλοπούλα ή γεμιστό κοτόπουλο, αλλά στο δικό μας το σπίτι, είμαστε λάτρεις του χοιρινού. Αν είστε κι εσείς στην ίδια κατηγορία με εμάς, τότε σίγουρα πρέπει στον Χριστουγεννιάτικο ή τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ να επιλέξετε αυτήν την γιορτινή σπάλα με πουρέ από πατάτες και κάστανα- σκέτο λουκούμι.
Βέβαια, μπορείτε να φτιάξετε αυτήν την γιορτινή σπάλα και να την συνοδεύσετε με πουρέ πατάτας με κάστανα και για να συνοδεύσετε την γαλοπούλα ή το κοτόπουλο. Όπως και να ‘χει αυτό το πιάτο δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την γιορτινή σπάλα με πουρέ από πατάτες και κάστανα :
Εκτέλεση για την χοιρινή σπάλα
Αρχικά ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι με το αλάτι και το πιπέρι. Στην συνέχει κάνουμε κοψίματα με το μαχαίρι στην σπάλα και βάζουμε μέσα σε κάθε κόψιμο μία σκελίδα σκόρδου. Σοτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Δείτε ακόμα Μελωμένο χοιρινό κότσι στην λαδόκολλα με μπύρα
Σβήνουμε με την μπύρα και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στην συνέχεια προσθέτουμε νερό και σιγοβράζουμε για 2μιση ώρες στο 4. Μισή ώρα πριν γίνει το φαγητό, βάζουμε τα λευκά μανιτάρια χοντροκομμένα και αφού γίνει το κρέας, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Εκτέλεση για τον πουρέ με πατάτες και κάστανα
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν για 20 λεπτά σε νερό. Σε μία άλλη κατσαρόλα έχουμε βάλει το φρέσκο γάλα, μαζί με το βούτυρο και τα βρασμένα κάστανα και τα έχουμε αφήσει να σιγοβράσουν.
Δείτε ακόμα Συνταγή για σπάλα χοιρινή του κηπουρού που λιώνει στο στόμα!
Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες τις πολτοποιούμε και τις κάνουμε πουρέ. Το ίδιο κάνουμε και με το μείγμα με τα κάστανα. Ενώνουμε τους δύο πουρέδες κι αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Tips για την γιορτινή σπάλα με πουρέ από πατάτες και κάστανα:
Τα κάστανα που χρησιμοποιήσαμε ήταν έτοιμα, προβρασμένα, από το σούπερ μάρκετ. Τα μανιτάρια τα καθαρίσαμε με μαχαίρι και δεν τα πλύναμε με νερό. Μπορούμε να βάλουμε όσο σκόρδο και πιπέρι μας αρέσει. Όσο περισσότερο σκόρδο τόσο πιο πικάντικο θα βγει το φαγητό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Marilena Pappa
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή