Συνταγή για γιορτινή τάρτα σα σουφλέ. Αλμυρή τάρτα κρεμμυδιού με σπιτική ζύμη βουτύρου και μία γέμιση με κρέμα γάλακτος, ντοματίνια, μπέικον και μυρωδικά. Είναι τόσο αφράτη που μοιάζει με σουφλέ και συνοδεύει τέλεια την γεμιστή γαλοπούλα ή το γεμιστό κοτόπουλο στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μία συνταγή της φίλης μας Δάφνη Λεμονάκη.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γραμμάρια
- βουτυρο 50 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
- μαγιά Μισή
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- Γάλα φρέσκο 150 ml
Υλικά
- κρεμμυδι 800 γραμμάρια
- βουτυρο 75 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας
- αυγα 3
- κρεμα γαλακτος 150 ml
- μπεικον 6-7 φέτες
- αλατι Κατά βούληση
- κύμινο Κατά βούληση
Για την γέμιση
Δείτε ακόμα Ορεκτικό για μπουφέ: Ταρτάκια με κεφτεδάκια
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μία αλμυρή τάρτα και είναι η τέλεια επιλογή για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ. Θα σας ανοίξει για τα καλά την όρεξη έτσι ώστε να απολαύσετε ακόμη περισσότερο την γεμιστή γαλοπούλα ή το γεμιστό κοτόπουλο! Δε θα μείνει ούτε ψίχουλο και είναι πανεύκολη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τάρτα σα σουφλέ:
Μετα απο καιρο αποχης,επανηλθα κ γω μια μια κρεμμυδοταρτα σουπερ,κ γλυκακι του κουταλιου ντοματακι….ας ξεκινησουμε με το πρωτο λοιπον.
Εκτέλεση για την τάρτα σα σουφλέ
Ξεκινάμε την συνταγή με την ζύμη. Συγκεκριμένα διαλύουμε μέσα στο χλιαρό γάλα την ζάχαρη, την μαγιά και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου σε ζεστό μέρος.
Όσο περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την γέμιση. Πιο συγκεκριμένα ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα κρεμμύδια.
Τα σοτάρουμε στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας συνεχώς, χωρίς όμως να τα αφήσουμε να ροδίσουν. Λίγο πριν μαλακώσουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε και το μπέικον ψιλοκομμένο.
Δείτε ακόμα Αλμυρή τάρτα με κολοκυθάκια, τυρί κρέμα και κεφαλοτύρι!
Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και κύμινο και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο 26 εκατοστών ανοίγουμε την ζύμη και στα τοιχώματα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα.
Πασπαλίζουμε με κύμινο σε σπόρους και βάζουμε 2-3 μικρά κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά και απολαμβάνουμε.
Την συνταγή την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr