Close
Γιορτινή τούρτα καραμέλα

Μία πανέμορφη και πεντανόστιμη Χριστουγεννιάτικη γιορτινή τούρτα καραμέλα  από την Τζένη Τσανακτσίδου. Ό,τι πρέπει για τον Χριστουγεννιάτικο ή τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ, ενώ αν γιορτάζετε μέσα στις Γιορτές είναι η τέλεια τούρτα για γενέθλια.

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε μία λαχταριστή τούρτα που λιώνει η καραμέλα στο στόμα. Ειδικά τώρα που το γιορτινό μας κλίμα, μας έχει ανοίξει για τα καλά την όρεξη για γλυκό. Ετοιμάσαμε για εσάς μία νόστιμη καραμελένια τούρτα, σκέτο γλύκισμα.

Η τούρτα καραμέλας για τα Χριστούγεννα είναι μία από τις καλύτερες συνταγές της Τζένης Τσανακτσίδου. Είναι νόστιμη, πανεύκολη και με σίγουρη επιτυχία και σίγουρα αν την δοκιμάσετε δεν θα θέλετε να δοκιμάσετε ποτέ ξανά καμία άλλη.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου 

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Γιορτινή τούρτα καραμέλα:

τούρτα καραμέλα-συνταγή-

 

Εκτέλεση για το παντεσπάνι στην Γιορτινή τούρτα καραμέλα

Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να ασπρίσει. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο, σε δόσεις. Ανακατεύουμε παράλληλα με μία μαρίζ απαλά.

Δείτε ακόμα Εύκολοι κουραμπιέδες του Δημήτρη Μιχαηλίδη

Γιορτινή τούρτα καραμέλα

Βάζουμε το μείγμα στο τσέρκι, το οποίο το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά. Αφού ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στην μέση, για να έχουμε δύο δίσκους.

Εκτέλεση για την κρέμα στην Γιορτινή τούρτα καραμέλα

Βάζουμε λίγο από το φρέσκο γάλα σε ένα μπολ. Ρίχνουμε στο μπολ το κορν φλάουρ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μία κατσαρόλα και βάζουμε την κατσαρόλα στην εστία μαζί με την ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ.

Δείτε ακόμα Συνταγή για τούρτα καραμέλα με γέμισή σοκολάτας

Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και μόλις πήξει αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την βανίλια και το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε λίγες σταγόνες σιρόπι καραμέλας και ανακατεύουμε.

Βάζουμε έναν δίσκο παντεσπάνι στο τσέρκι και από πάνω ρίχνουμε καυτή την κρέμα καραμέλας. Από πάνω βάζουμε άλλο ένα παντεσπάνι και το πατάμε για να κολλήσει καλά πάνω στην κρέμα. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει καλά.

Εκτέλεση για την σαντιγί στην Γιορτινή τούρτα καραμέλα

Χτυπάμε το μόρφατ στο μίξερ μαζί με την ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε μέσα το σιρόπι καραμέλας και ανακατεύουμε απαλά. Βγάζουμε το παγωμένο γλυκό από το ψυγείο, το μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και στρώνουμε από πάνω την σαντιγί. Στολίζουμε με σιρόπι καραμέλας.

Tips για την Γιορτινή τούρτα καραμέλα

Μπορούμε να στολίσουμε και με καβουρδισμένα αμύγδαλα, τα οποία θα τα θρυμματίσουμε στο μούλτι. Αν θέλετε μπορείτε να σιροπιάσετε το παντεσπάνι με 1 ποτήρι νερό και 1 ποτήρι ζάχαρης, που θα το βράσουμε για 4 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Το τσέρκι ήταν 26 εκατοστών. Μεταφέρουμε το γλυκό από το τσέρκι στην πιατέλα με 2 μεγάλες σπάτουλες.

τούρτα καραμέλα-συνταγή-

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr