Συνταγή για γιορτινή ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας. Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ με γκούντα, γραβιέρα, ζαμπόν και φέτα για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ αλλά και για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Με τραγανό φύλλο κρούστας, αυτή η ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ είναι σκέτη κόλαση και απόλυτα ζουμερή. Μα πάνω από όλα είναι εύκολη και οικονομική. Μία συνταγή της φίλης μας Ρούλα Καλιφατίδου.
- γκούντα 250 γραμμάρια τριμμένη
- γραβιέρα 200 γραμμάρια τριμμένη
- ζαμπόν 200 γραμμάρια
- φέτα 200 γραμμάρια
- θυμάρι 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο
- πιπέρι Κατά βούληση
- φυλλο κρουστας 450 γραμμάρια
- αυγα 3
- Γάλα φρέσκο 500 ml πλήρες
- μοσχοκάρυδο 1/5 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
Υλικά
- ελαιολαδο 100 ml
Για το άλειμμα
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο σουφλέ με πένες και γαλοπούλα
Από τα γιορτινά τραπέζια και τους μπουφέδες δεν μπορούν να λείπουν οι πίτες. Ειδικά όταν αυτές οι πίτες είναι ζαμπονοτυρόπιτες και μοιάζουν με σουφλέ. Είναι ζουμερές, χορταστικές και αποτελούν το τέλειο ορεκτικό για τα Χριστούγεννα αλλά και την Πρωτοχρονιά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την γιορτινή ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ με φύλλο κρούστας:
Εκτέλεση για την γιορτινή ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ με φύλλο κρούστας
Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη γκούντα και την τριμμένη γραβιέρα. Κόβουμε σε κυβάκια το ζαμπόν και το βάζουμε και αυτό στο μπολ με την γκούντα.
Θρυμματίζουμε την φέτα και την βάζουμε και αυτή στη μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το θυμάρι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας και τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα για να μη ξεραθούν.
Δείτε ακόμα Γιορτινή τάρτα σα σουφλέ
Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το στρώνουμε σε ένα λαδωμένο πυρέξ. Το ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε από πάνω λίγη από την γέμιση. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο, το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε άλλη λίγη γέμιση. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα.
Αφήνουμε για το τέλος 2 φύλλα κρούστας τα οποία τα στρώνουμε πάνω από το σουφλέ, λαδωμένα μεταξύ τους. Γυρνάμε προς τα μέσα όσα φύλλα εξέχουν από το πυρέξ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά και το πιπέρι με το αλάτι και το μοσχοκάρυδο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Περιχύνουμε με το μείγμα την ζαμπονοτυρόπιτα και την πιέζουμε ελαφρώς με τα χέρια. Την αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη και στη συνέχεια ψήνουμε για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά.
Την συνταγή την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή