Συνταγή για γιορτινή ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ σε σχήμα στεφάνι. Εντυπωσιακή ζαμπονοτυρόπιτα με κασέρι σαν Χριστουγεννιάτικο στεφάνι για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και την Πρωτοχρονιά με εύκολη και απαλή μπεσαμέλ. Δε θα μείνει ούτε ψίχουλο και θα κλέψει τις εντυπώσεις τόσο για την εμφάνιση όσο και για την γεύση. Μία συνταγή της φίλης μας Maria Anestaki.
- φύλλο σφολιάτας 2
- ζαμπόν 10 περίπου φέτες
- κασέρι 250 γραμμάρια ψιλοκομμένο
- σαλάμι αέρος 4-5 φέτες
- μπεικον 5-6 φέτες
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1/2 λίτρο
- κορν φλαουρ 2 κουταλιές της σούπας
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση άσπρο
Για την μπεσαμέλ
- κουνουπιδι 1 περίπου Ρομανέσκο
Για την διακόσμηση
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικη ζαμπονοτυρόπιτα σε ρολό
Φυσικά και δεν πρέπει να λείψει από κανέναν γιορτινό μπουφέ ή τραπέζι μία λαχταριστή ή και περισσότερες πίτες. Αν θέλουμε όμως να κάνουμε τον μπουφέ μας λίγο πιο εντυπωσιακό τότε σίγουρα πρέπει να πειραματιστούμε. Μία εύκολη γιορτινή ζαμπονοτυρόπιτα σε σχήμα στεφάνι που θα σας ξετρελάνει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την γιορτινή ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ σε σχήμα στεφάνι:
Εκτέλεση για την ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ σε σχήμα στεφάνι
Αρχικά ενώνουμε δύο φύλλα σφολιάτας και στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο κασέρι, σαλάμι αέρος και μπέικον προσέχοντας να αφήσουμε στις άκρες περιθώριο περίπου 2 εκατοστών. Κάνουμε την μπεσαμέλ βράζοντας το γάλα.
Κρατάμε μία κούπα ζεστό γάλα στην άκρη και διαλύουμε εκεί το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στο γάλα που έχει φτάσει σε σημείο βρασμού και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.
Με ένα κουτάλι της σούπας ραντίζουμε μπεσαμέλ πάνω από τα αλλαντικά. Τυλίγουμε τα ενωμένα φύλλα σε ρολό, το κόβουμε στη μέση και κάνουμε με τα δύο μέρη μία πλεξούδα, την ενώνουμε, την βάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψί 30 εκατοστών που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Δείτε ακόμα Γρήγορη Ζαμπονοκασερόπιτα για τον γιορτινό μπουφέ
Πιο συγκεκριμένα στον αέρα, στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει. Όταν κρυώσει λίγο την βάζουμε σε πιατέλα και την ραντίζουμε με επιπλέον μπεσαμέλ. Βράζουμε το Ρομανέσκο κουνουπίδι και στολίζουμε με αυτό.
Την είδαμε στην ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μηνιαίες προβλέψεις : Ποια είναι τα απόλυτα τυχερά ζώδια του Δεκεμβρίου 2024
- Γεράσιμος Μιχελής : 19 χρόνια μετά ο «Κακός» του “Παρά 5” είναι ένας άλλος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Netflix : Όλοι οι κρυφοί κωδικοί για την πλοήγηση και την εξερεύνηση περιεχομένου
- Κωνσταντίνος Αργυρός : Γέννησε η Αλεξάνδρα Νίκα- Ολες οι λεπτομέρειες