Συνταγή για γιορτινό ορεκτικό με αλμυρά σου. Αφράτα σπιτικά σου γεμισμένα με σαλάτα του κηπουρού και γαλοπούλα για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ, το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι αλλά και για γιορτινό μεζεδάκι όταν μαζεύονται στο σπίτι φίλοι και συγγενείς. Μία πανεύκολη συνταγή για γρήγορα γιορτινά ορεκτικά με λίγα και απλά υλικά, για τις εργαζόμενες γυναίκες και τις αρχάριες στη μαγειρική! Μία συνταγή της φίλης μας Kiki Maxairidou.
- Γάλα φρέσκο 125 ml πλήρες
- νερό 125 ml
- αλατι 4 γραμμάρια
- βουτυρο 125 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γραμμάρια
- αυγα 4-5
Υλικά
- αυγα 1
Για το άλειμμα
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό με μπαγκέτες
Σήμερα θα δοκιμάσουμε ένα ξεχωριστό γιορτινό ορεκτικό που θέλει λίγα υλικά και πολλή φαντασία. Φτιάξτε γιορτινά αλμυρά σου, γεμισμένα με σαλάτα του κηπουρού και γαλοπούλα. Μπορείτε βέβαια να τα γεμίσετε με ό,τι σώς και αλλαντικά ή τυριά θέλετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αλμυρά σου:
Εκτέλεση για τα αλμυρά σου
Αρχικά βάζουμε το νερό, το φρέσκο γάλα και το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και ανάβουμε τη φωτιά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι. Αφού λιώσει το μείγμα με το βούτυρο και ομογενοποιηθεί και το γάλα ξεκινήσει να βράζει, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με μία ξύλινη σπάτουλα πολύ καλά και βάζουμε και πάλι το μείγμα στη φωτιά, χαμηλώνουμε την ένταση του φούρνου και ανακατεύουμε δυναμικά για 2-3 λεπτά ξύνοντας με τη σπάτουλα τον πάτο της κατσαρόλα και αφαιρώντας κομματάκια ζύμης που τυχόν έχουν κολλήσει στο πάτο.
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και μεταφέρουμε την ζύμη στο μίξερ. Σπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα κρατάμε στην άκρη. Δουλεύουμε για λίγο την ζύμη στο μίξερ για να κρυώσει για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο προτού βάλουμε το επόμενο.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό με κιμά
Το 5ο αυγό το σπάμε με ένα πιρούνι, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε σιγά σιγά αν χρειαστεί όλο. Ο στόχος είναι να πάρουμε μία ελαστική και μαλακή ζύμη που να τραβιέται σαν τσίχλα και να μην σπάει όταν τραβάμε ένα κομμάτι της.
Βάζουμε την ζύμη σε ένα κορνέ και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα σουδάκια και να τα ψήσουμε. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά απέξω. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κουφώνουμε με ένα κουτάλι. Γεμίζουμε με σαλάτα κηπουρού και φέτα γαλοπούλας και είναι έτοιμα.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος