Συνταγή για γιορτινό ριζότο maklube. Ριζότο maklube ή μακλούμπα σε κατσαρόλα για φόρμα με κοτόπουλο, πατάτες και μελιτζάνες για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ ή το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τόσο για ορεκτικό όσο και για συνοδευτικό με τη γεμιστή γαλοπούλα ή το γεμιστό κοτόπουλο! Μία πανεύκολη συνταγή για εντυπωσιακό ριζότο που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις από τη φίλη μας Maria Anestaki.
- κοτόπουλο 2 μπούτια
- ελαιολαδο 1/2 ποτηράκι του κρασιού περίπου
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
- κρεμμυδι 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρυζι 1 1/2 κούπα Καρολίνα
- πατατες 2
- μελιτζάνα 2
- ντοματα 1-2
Υλικά
- καρότο 1-2
- ντοματίνια 10-15
- αγγούρι 1
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια περίπου
- μαιντανος 2-3 φύλλα
Για το γαρνίρισμα
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο ριζότο με τηγανιά κοτόπουλο
Τα Χριστούγεννα κοντοζυγώνουν και ανυπομονούμε να απολαύσουμε Χριστουγεννιάτικες νοστιμιές, δίπλα στο τζάκι με τους δικούς μας ανθρώπους. Έχετε δοκιμάσει ποτέ το ριζότο maklube ή αλλιώς μακλούμπα;
Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε το πιο ξεχωριστό και νόστιμο ριζότο με κοτόπουλο, μελιτζάνες και πατάτες. Ριζότο maklube που σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Γιορτινό ριζότο maklube:
Εκτέλεση για το Γιορτινό ριζότο maklube
Αρχικά παίρνουμε μία κατσαρόλα Νο22. Βράζουμε το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει και αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο το ξεκοκαλίζουμε. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, το βούτυρο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και το ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο.
Σοτάρουμε για λίγα λεπτά και σβήνουμε την φωτιά, αφήνοντας το μείγμα στη κατσαρόλα. Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι Καρολίνα και ρίχνουμε μέσα καυτό νερό. Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές ροδέλες. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε σε ένα σουρωτήρι το ρύζι.
Παίρνουμε μία κατσαρόλα και με ένα κουτάλι της σούπας στρώνουμε και πατάμε το κοτόπουλο ώστε να απλωθεί σε όλο τον πάτο. Προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια ροδέλες ντομάτας και αλατίζουμε. Από πάνω απλώνουμε τις πατάτες και αλατίζουμε.
Δείτε ακόμα Γαλοπούλα γεμιστή με ριζότο πιπεριές και μυρωδικά
Από πάνω απλώνουμε τις μελιτζάνες και αλατίζουμε, το μισό ρύζι και αλατίζουμε, προσθέτουμε και πιπέρι, το υπόλοιπο ρύζι και τελειώνουμε με αλάτι και πιπέρι. Πιέζουμε με το κουτάλι το ρύζι μέχρι να συμπιεστεί. Προσθέτουμε ζεστό νερό, λίγο λίγο, μέχρι να φτάσει 1 εκατοστό περίπου πάνω από το ρύζι.
Προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πιει το νερό του. Αφού γίνει το φαγητό, το αφήνουμε να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Γαρνίρουμε με καρότο, ντομάτα, τριμμένο καρότο, γιαούρτι και μαϊντανό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Anestaki
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15