Χριστουγεννιάτικο ρύζι με κουκουνάρι, κάστανα και συκωτάκια για να συνοδεύσετε τα κρεατικά σας. Μία λαχταριστή συνταγή που θα σας βάλει για τα καλά στο γιορτινό κλίμα! Γεμάτη αρώματα! Μιαμ μιαμ!
- συκωτι 400 γραμμάρια πουλερικών ψιλοκομμένα
- ρυζι 2 φλιτζάνια κίτρινο
- σταφίδες 1 φλιτζανάκι του καφέ μαύρη
- σταφίδες 1 φλιτζανάκι του καφέ ξανθή
- κουκουνάρι 1 φλιτζανάκι του καφέ
- κρεμμυδι 2 μεγάλα ψιλοκομμένα
- μπαχάρι 1 κουταλάκι
- κανελά 1/2 κουταλάκι
- ζαχαρη 1 κουταλάκι μαύρη
- κύβος κότας 2
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 1-2 κουταλιές της σούπας
Υλικά
Αχ! Λατρεύουμε τα Χριστούγεννα τόσο για την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και τα λαμπιόνια όσο και για τις λιχουδιές που απολαμβάνουμε. Γι’ αυτό και λατρεύουμε να μοιραζόμαστε μαζί σας λαχταριστές και πεντανόστιμες γιορτινές συνταγές όπως αυτό το γιορτινό ρύζι με τα κάστανα, το κουκουνάρι και τα συκωτάκια.
Δείτε ακόμα Ατομικές τυρόπιτες σε πήλινο σα σουφλέ
Είναι ένα πανεύκολο, πεντανόστιμο και άκρως Χριστουγεννιάτικο ρύζι. Μπορούμε να το φτιάξουμε για να το απολαύσουμε σκέτο, αλλά και για να συνοδεύσουμε την γαλοπούλα, το κοτόπουλο, το χοιρινό και γενικά ό,τι άλλο κρέας έχουμε αποφασίσει να απολαύσουμε σαν κυρίως. Απολαύστε το κι εσείς και θα μας θυμηθείτε!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γιορτινό ρύζι με κουκουνάρι, κάστανα και συκωτάκια
Εκτέλεση για το γιορτινό ρύζι με κουκουνάρι, κάστανα και συκωτάκια
Αρχικά μουλιάζουμε το κίτρινο ρύζι σε ελαφρώς αλατισμένο και χλιαρό νερό για 20 λεπτά. Στην συνέχεια σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε μία πλακέ κατσαρόλα τα συκωτάκια πουλερικών με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να πάρουν τα συκωτάκια καλό χρώμα. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν χρώμα κι αυτά.
Βράζουμε νερό στον βραστήρα, 3-4 φλιτζάνια περίπου, ανάλογα με το πόσο αεροστεγής είναι η κατσαρόλα μας. Σουρώνουμε λοιπόν το ρύζι, το ξεπλένουμε και προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα. Το σοτάρουμε και αυτό και χαμηλώνουμε την φωτιά για να μην μας κολλήσει.
Δείτε ακόμα Γέμιση για γαλοπούλα της Βέφας Αλεξιάδου
Προσθέτουμε τις μαύρες και τις ξανθές σταφίδες. Επίσης βάζουμε το μπαχάρι, την κανέλα, την μαύρη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Διαλύουμε τους κύβους κότας στο νερό και σκεπάζουμε το ρύζι.
Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά. Μόλις γίνει το πιλάφι, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βάζουμε το ρύζι σε μία φόρμα για κέικ. Αναποδογυρίζουμε το ρύζι σε μία γιορτινή πιατέλα και το στολίζουμε με το ρόδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα χοντροκομμένα κάστανα, τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα.
Tips για το γιορτινό ρύζι με κουκουνάρι, κάστανα και συκωτάκια
Αντί για συκωτάκια μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένο φιλέτο κοτόπουλου. Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να βάλουμε βούτυρο. Τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα είναι προαιρετικά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαριάννα Δεληγιαννάκη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr