Συνταγή για γιορτινό τζατζίκι. Πικάντικο παραδοσιακό τζατζίκι από τα τεφτέρια της γιαγιάς τόσο για τον Χριστουγεννιάτικο όσο και για τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Αυτή τη φορά θα διακοσμήσουμε το γιορτινό τζατζίκι με κεριά από πιπεριές και “γκι” από άνηθο και ρόδι για να εμπλουτίσουμε τον μπουφέ και το γιορτινό μας τραπέζι. Μία συνταγή της φίλης μας Thomi Kromlidou.
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κιλό
- αγγούρι 1 μεγάλο
- άνηθος 2 1/2 κουταλιές
- σκορδο 9 σκελίδες
- ξύδι 5 κουταλιές της σούπας
- ελαιολαδο 5 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
Υλικά
- πιπεριά Φλωρίνης 3 λωρίδες
- πιπεριά 3 κομμάτια κίτρινη
- άνηθος 4-5 κλωνάρια
- ροδι 1 κουταλιά της σούπας περίπου
Για την διακόσμηση
Μενού Χριστουγέννων 2023: Δείτε συνταγές, ιδέες, προτάσεις
Το τζατζίκι είναι από τις πιο αγαπημένες… σώς στην Ελλάδα και φυσικά δεν λείπει από κανένα γιορτινό και οικογενειακό τραπέζι που περιλαμβάνει κρέας. Για να συνοδεύσουμε την γεμιστή γαλοπούλα, το γεμιστό κοτόπουλο, το κρέας στα κάρβουνα και όλες τις άλλες γιορτινές λιχουδιές αυτό το γιορτινό τζατζίκι χρείαζεται.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γιορτινό τζατζίκι:
Εκτέλεση για το γιορτινό τζατζίκι
Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο και το σκόρδο και πολτοποιούμε το σκόρδο μας. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε το γιαούρτι. το αγγούρι ψιλοκομμένο, το μείγμα του σκόρδου από το μπλέντερ, το ξύδι και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
Στο τέλος προσθέτουμε και το αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά μας καλά μέχρι το τζατζίκι μας να ομογενοποιηθεί. Έπειτα, βάζουμε το τζατζίκι για μία ώρα στο ψυγείο.
Η καλύτερη συνταγή για πικάντικο τζατζίκι
Έπειτα βάζουμε μία μερίδα τζατζίκι στο πιάτο. Βάζουμε 3 λωρίδες πιπεριάς Φλωρίνης και από πάνω για φλόγες 3 κομμάτια κίτρινης πιπεριάς. Διακοσμούμε με κλωνάρια άνηθου και ρόδια και είναι έτοιμο.
Tips για το γιορτινό τζατζίκι
Αν θέλουμε βάζουμε παραπάνω αγγούρι. Το γιαούρτι είναι προτιμότερο να είναι χύμα.
Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr