Συνταγή για γιορτινό μπαμπά του Παναγιώτη Παπαδάκη. Οικογενειακός γιορτινός μπαμπάς σαν τούρτα, σκέτη κόλαση από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Με σπιτικό παντεσπάνι και αφράτη σαντιγί που θα απογειώσει τόσο τον Χριστουγεννιάτικο όσο και τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γραμμάρια
- αυγα 3 μέτρια
- Γάλα φρέσκο 100 ml
- ξερή μαγιά 9 γραμμάρια
- βουτυρο 50 γραμμάρια
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- εκχυλισμα βανίλιας 4-5 σταγόνες
Υλικά
- νερό 600 ml
- ζαχαρη 500 γραμμάρια
- λεμονι Ξύσμα από 1
- λεμονι Χυμό από 1/2
- εκχυλισμα βανίλιας 4-5 σταγόνες
Για το σιρόπι
- μόρφατ 2 κουτάκια
Για την σαντιγί
- κερασια Κατά βούληση
Για τον στολισμό
Χριστουγεννιάτικα γλύκα χωρίς ζάχαρη : 20 συνταγές για όλα τα γούστα
Σήμερα σας έχουμε μία συνταγή, να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει. Γιορτινός οικογενειακός μπαμπάς με αφράτη σαντιγί και σπιτικό παντεσπάνι από τα χεράκια του Παναγιώτη Παπαδάκη που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Μελωμένες και πεντανόστιμος, όλοι θα σας ζητούν την συνταγή γι’ αυτό το κολασμένο γλυκό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον γιορτινό μπαμπά του Παναγιώτη Παπαδάκη:
INGREDIENTS
300 g plain flour
3 medium eggs
100 g milk
9 g dry yeast
50 g butter
1 tbsp sugar
4-5 vanilla drops
————————————————-
600 g water
500 g sugar
Lemon zest
Juice of 1/2 lemon
4-5 vanilla drops
————————————————
2 cans MORFAT whipped cream
———————————————–
Glaze Cherries
GERMAN
ZUTATEN
300 g Mehl
3 mittelgroße Eier
100 g Milch
9 g Trockenhefe
50 g Butter
1 EL Zucker
4-5 Vanilletropfen
————————————————-
600 g Wasser
500 g Zucker
Zitronenschale
Saft von 1/2 Zitrone
4-5 Vanilletropfen
————————————————
2 Dosen MORFAT Schlagsahne
———————————————–
Kirschen glasieren
25′ Χρόνος Εκτέλεσης
2 ώρες Χρόνος Αναμονής
25′-30′ Χρόνος Ψησίματος
8-9 Μερίδες
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, την μαγιά, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και προσθέτουμε μέσα στο αλεύρι την ζάχαρη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέσα στο μείγμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το βούτυρο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα την ζύμη για 10 λεπτά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ 22 εκ. και βάζουμε μέσα την ζύμη.
Σκεπάζουμε την φόρμα με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30 λεπτά στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Μενού εβδομάδας από 18/12/2023 ως 24/12/2023 (Νηστεία Χριστουγέννων)
Την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την κόβουμε στην μέση. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, την υγρή βανίλια, το ξύσμα, τον χυμό λεμόνι(μπορούμε να βάλουμε και λίγο ρούμι) και βράζουμε για 1 λεπτό.
Βάζουμε τον μπαμπά σε ένα μεγάλο ταψί και όπως είναι καυτό το σιρόπι τον σιροπιάζουμε πολύ καλά. Τον αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει καλά όλο το σιρόπι. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα 2 κουτάκια μόρφατ και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει η σαντιγί.
Βάζουμε την σαντιγί σε ένα κορνέ. Γεμίζουμε με σαντιγί το κάτω μέρος του μπαμπά από έξω προς τα μέσα. Βάζουμε το πάνω μέρος του μπαμπά και στολίζουμε με σαντιγί και κερασάκια. Καλή σας επιτυχία!! Καλές γιορτές!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15