Close
Glogg-Χριστουγεννιάτικο-γλυκό κρασί-συνταγή-

Συνταγή για Glogg, γλυκό Χριστουγεννιάτικο κρασί από την Δανία με σταφίδες, αμύγδαλα και φλούδες πορτοκαλιού που σερβίρεται με κουτάλα.

Χριστουγεννιάτικο λικέρ μήλου εύκολο και πολύ εντυπωσιακό

Στην Δανία τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά φτιάχνουν παραδοσιακά, ένα γλυκό κρασί με ρούμι, μπράντι, αμύγδαλα, σταφίδες και πορτοκαλί. Ονομάζεται Glogg και θα δούμε την αυθεντική συνταγή για να εντάξουμε στο τραπέζι μας και γεύσεις από άλλες χώρες. Θα γίνει ανάρπαστο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Glogg Χριστουγεννιάτικο γλυκό κρασί:

Glogg-Χριστουγεννιάτικο-γλυκό κρασί-συνταγή-

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το νερό με το γαρίφαλο και την κανέλα σε μια μικρή κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Σουρώνουμε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το κόκκινο ξηρό κρασί, το κρασί Πόρτο, το λευκό ρούμι, το μπράντι, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και την ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το ποτό να ζεσταθεί, αλλά όχι να πάρει βράση. Πλένουμε το πορτοκάλι και το κόβουμε σε ροδέλες, χωρίς να το ξεφλουδίσουμε.

Gluehwein: Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο ζεστό γλυκό κρασί

Μεταφέρουμε το ποτό σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ, ρίχνουμε μέσα το κομμένο πορτοκάλι και σερβίρουμε γεμίζοντας με μια βαθιά κουτάλα γυάλινα φλιτζάνια.

Glogg-Χριστουγεννιάτικο-γλυκό κρασί-συνταγή-

Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr