Συνταγή για Γρήγορη Ζαμπονοκασερόπιτα για τον γιορτινό μπουφέ. Ψάχνατε το τέλειο ορεκτικό για τον Χριστουγεννιάτικο και τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ σας; Δεν χρειάζεται να πάει το μυαλό σας σε περίπλοκες συνταγές. Μία ζουμερή ζαμπονοκασερόπιτα με τραγανό φύλλο είναι ό,τι χρειάζεστε!
- φύλλο σφολιάτας 1 πακέτο
Υλικά
- γκούντα 650 γραμμάρια τριμμένο
- ζαμπόν 10-12 φέτες
- πιπεριά 1-2 μικρές
- σάλτσα ντομάτας 1 συσκευασία κονκασέ
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- νερό 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Οι ζαμπονοκασερόπιτες είναι σίγουρα από τις πιο διαδεδομένες πίτες στην Ελλάδα. Με τυρί που λιώνει στο στόμα και λίγα αλλαντικά, κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί, είτε βάλουμε μέσα σάλτσα ντομάτας είτε όχι. Σήμερα βρήκαμε για εσάς την πιο γιορτινή συνταγή για ζαμπονοκασερόπιτα, με σκοπό να εμπλουτίσουμε τον μπουφέ σας.
Είναι μία πεντανόστιμη και πανεύκολη ζαμπονοκασερόπιτα με φύλλο σφολιάτας και σάλτσα ντομάτας, που θα αναδείξει τον γιορτινό σας μπουφέ τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά. Μην το σκέφτεστε άλλο και δοκιμάστε την!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Γρήγορη Ζαμπονοκασερόπιτα για τον γιορτινό μπουφέ:
Εκτέλεση για την ζαμπονοκασερόπιτα
Αφήνουμε το φύλλο σφολιάτας να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 ώρες. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε. Θέλουμε να είναι λίγο μεγαλύτερο από το ταψί. Ρίχνουμε το μισό τριμμένο γκούντα και τοποθετούμε τις φέτες ζαμπόν.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικη πίτα με κιμά και κάστανα
Σε κάθε φέτα ζαμπόν προσθέτουμε λίγες τριμμένες πιπεριές και λίγη σάλτσα ντομάτας κονκασέ. Από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο τριμμένο γκούντα. Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το στρώνουμε από πάνω. Κλείνουμε καλά τις άκρες γύρω γύρω και χαράζουμε σε κομμάτια την ζαμπονοκασερόπιτα.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικη ζαμπονοκασερόπιτα
Αλείφουμε την ζαμπονοκασερόπιτα με τον χτυπημένο κρόκο αυγού τον οποίο τον έχουμε χτυπήσει για λίγο με το νερό. Πασπαλίζουμε την πίτα με σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, για 40-45 λεπτά.
Tips για την Γρήγορη Ζαμπονοκασερόπιτα για τον γιορτινό μπουφέ
Αντί για ζαμπόν μπορούμε να βάλουμε φέτες χοιρινής ωμοπλάτης.
Η συνταγή είναι της φίλης μας ελενη τσιουκανη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15