Ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει στο κανάλι του στο YouTube, Kitchen Lab by Akis Petretzikis, μια συνταγή για κουραμπιέδες που είναι γρήγορη και δεν χρειάζεται μίξερ!
Συστατικά
250 γρ. βούτυρο Όλυμπος, σε θερμοκρασία δωματίου
75 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. ανθόνερο
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. αμύγδαλα, ωμά
150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, σπασμένα
1 πρέζα αλάτι
Δείτε ακόμαΜελομακάρονα και Κουραμπιέδες: Πώς προέκυψαν οι ονομασίες των Χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων
Για το πασπάλισμα
ανθόνερο
ζάχαρη άχνη
Δείτε ακόμα: Κουραμπιέδες για Διαβητικούς και Δίαιτα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175° C στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο (καλό είναι να το έχουμε βγάλει έξω από το ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ), την ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, το ανθόνερο
Ανακατεύουμε, με ένα σύρμα χειρός, πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Αλέθουμε τα ωμά αμύγδαλα στο μούλτι και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο μπολ.
Τέλος, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας περίπου 25 γρ. ο καθένας. Πιέζουμε με το δάκτυλό μας ώστε να κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο του κάθε κουραμπιέ.
Τοποθετούμε σε 2 ταψάκια με λαδόκολλά και ψήνουμε στον φούρνο για 18-22 λεπτά.
Όταν ψηθούν, αφήνουμε στην άκρη μα κρυώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Τέλος, ψεκάζουμε με ανθόνερο κι πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος