Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα Hors d’ oeuvre ή αλλιώς καναπεδάκια, τα μισά με σαλάμι αέρος και αβοκάντο και τα άλλα μισά με πορτοκαλί χαβιάρι και τυρί κρέμα. Δοκιμάστε τα!
- ψωμι του τοστ 11 φέτες χωρίς κόρα
Υλικά
- χαβιάρι 5-6 κουταλιές της σούπας πορτοκαλί
- άνηθος 3-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- τυρί κρέμα 7-8 κουταλιές της σούπας
Για την πρώτη γέμιση
- αβοκαντο 2-3 μεγάλα ώριμα
- τσένταρ 4 φέτες
- σαλάμι αέρος 4 φέτες
Για τη δεύτερη γέμιση
Εύκολα καναπεδάκια για πάρτυ- μπουφέ ή μπυρίτσα!
Τα Hors d’ oeuvre ή αλλιώς τα καναπεδάκια είναι γνωστά ορεκτικά που τα φτιάχνουμε είτε για να απολαύσουμε το ποτό μας είτε για να μας ανοίξουν την όρεξη μέχρι να έρθει η ώρα του κυρίως πιάτου. Ότι πρέπει δηλαδή για το Χριστουγεννιάτικο ή και το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Για όσους λατρεύουν τα αλλαντικά αλλά και τα θαλασσινά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Hors d’ oeuvre για τα Χριστούγεννα:
Εκτέλεση
Παίρνουμε τις μισές φέτες ψωμιού του τοστ και τις κόβουμε σε Χριστουγεννιάτικα δεντράκια με κουπάτ. Αλείφουμε σε κάθε δεντράκι από λίγο τυρί κρέμα. Απλώνουμε από πάνω λίγο χαβιάρι και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και είναι έτοιμα.
Αβοκάντο με γαρίδες
Με στρογγυλά κουπάτ κόβουμε όσες φέτες ψωμιού του τοστ έμειναν. Παίρνουμε τα αβοκάντο και τα κάνουμε μους στο μούλτι. Βάζουμε τη μους σε κορνέ και βάζουμε λίγη μους σε κάθε φέτα. Ρολάρουμε μία φέτα τσένταρ και μία φέτα σαλάμι αέρος μαζί. Αφού πάρουμε ένα ρολάκι, το τοποθετούμε πάνω στη μους και είναι έτοιμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Olha Pazyuk
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Πέτρος στο πλευρό του Ρήγα
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- H Γη της Ελιάς : Μαργαρίτα και Βαρώτσος έρχονται κοντά
- Καιρός : Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του