Σήμερα σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα με αφράτη σιροπιασμένη καρυδόπιτα και βελούδινη κρέμα που θα απογειώσει τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ σας. Εύκολη, λαχταριστή και γιορτινή!
- αυγα 5 σε θερμοκρασία δωματίου
- ζαχαρη 1,5 ποτήρι του νερού
- καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι
- γκαζόζα 1 ποτήρι
- καρυδια 1,5 ποτήρια σπασμένα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2,5 ποτήρια
- κανελά 2 κουταλάκια του γλυκού
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1
Υλικά
- φυτική κρέμα γάλακτος 500 γραμμάρια
- ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1,5 κουταλιά της σούπας
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι
- βουτυρο 125 γραμμάρια φαστ
Για την κρέμα
Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που δίνουμε στα γλυκά να καταλάβουν. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, μπακλαβάδες, γλυκά ταψιού, κορμοί σοκολάτας και άλλα γλυκά ψυγείου δίνουν και παίρνουν. Σήμερα θα κάνουμε μία στροφή στην παράδοση και θα δοκιμάσουμε μία Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα.
Αυτή η πουτίγκα έχει σίγουρη επιτυχία αν ακολουθήσετε κατά γράμμα την συνταγή. Αποτελείται από ένα αφράτο, σιροπιασμένο κέικ και μία βελούδινη κρέμα που γεμίζει τις αισθήσεις μας Χριστουγεννιάτικες γεύσεις και αρώματα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την καλύτερη συνταγή για Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα:
Εκτέλεση για το κέικ της Χριστουγεννιάτικης πουτίγκα
Αρχικά χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη, τους κρόκους των αυγών, το καλαμποκέλαιο, την γκαζόζα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο το έχουμε ανακατέψει με την σόδα και το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος τα καρύδια και την κανέλα.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικα γλύκα χωρίς ζάχαρη : 20 συνταγές για όλα τα γούστα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε ένα βουτυρωμένο ταψί, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά. Βάζουμε ένα μαχαίρι στα 30 λεπτά κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
Εκτέλεση για το σιρόπι της Χριστουγεννιάτικης πουτίγκας
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, τις βανίλιες και τις σταγόνες χυμού λεμονιού και βράζουμε για 4-5 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι το κρύο γλυκό.
Εκτέλεση για την κρέμα της Χριστουγεννιάτικης πουτίγκας
Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα σε σαντιγί. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βιτάμ. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να λιώσει. Στο τέλος, προσθέτουμε το γάλα φρέσκο και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά περίπου, να πάρει μία βράση.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς γλυκαντικά
Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Αφήνουμε την κρέμα να παγώσει καλά και στην συνέχεια το ρίχνουμε στην σαντιγί, ανακατεύοντας σιγά σιγά μέχρι να ενσωματωθεί. Στο τέλος απλώνουμε την σαντιγί, πάνω στο γλυκό. Πασπαλίζουμε με καρύδια αλεσμένα και κανέλα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
Tips για την Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα
Χρησιμοποιήσαμε ταψί 40×33.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερινα Μαδικα
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Μιχάλης Μιτρούσης είναι ο ηθοποιός που παρασύρθηκε σε τροχαίο- Τα νεότερα για την υγεία του
- Χρήστος Μάστορας : «Θα έδινα 10 χρόνια από την ζωή μου για να έχω μισή ώρα μαζί της»
- Η Γη της Ελιάς: Μεγάλη ανατροπή με την δολοφονία του Ισίδωρου
- Άγιος Έρωτας : Η Στεφανία από το “Προξενιό της Ιουλίας” εισβάλλει στην σειρά- Κάνει την ζωή της Χλόης μαρτύριο
- Ρολό αλλαντικών με Ρώσικη για το Γιορτινό Τραπέζι