Ο Παναγιώτης Παπαδάκης ετοιμάζει για εμάς τηνΗ καλύτερη συνταγή για μπακλαβά τα Χριστούγεννα 2022 με τραγανό και συνάμα μελωμένο φύλλο για τα Χριστούγεννα 2022.
- φυλλο κρουστας 1 κιλό
- βουτυρο 700 γραμμάρια λιωμένο
- φιστίκια Αιγίνης 200 γραμμάρια
- καρυδια 300 γραμμάρια
- φρυγανιά 100 γραμμάρια
- γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- γαρίφαλο 1-2 ολόκληρα
Υλικά
Τα Χριστούγεννα εκτός από κουραμπιέδες, δίπλες και μελομακάρονα, η παράδοση θέλει τις νοικοκυρές και πλέον και τους νοικοκύρηδες, να φτιάχνουν παραδοσιακά γλυκά ταψιού. Ένα τέτοιο παραδοσιακό γλυκό είναι και ο μπακλαβάς με πλούσιο άρωμα κανέλας και γαρίφαλου και φυσικά με το τραγανό καρύδι που τον απογειώνει.
Ο Παναγιώτης Παπαδάκης ξυπνά τις παιδικές μας μνήμες και φτιάχνει για εμάς παραδοσιακό μπακλαβά που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους στον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ του 2022. Είναι ένα πεντανόστιμος μπακλαβάς με αρωματικό σιρόπι και φυσικά αυθεντική γεύση. Γεύσου την παράδοση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την καλύτερη συνταγή για μπακλαβά τα Χριστούγεννα 2022
INGREDIENTS
1 Kilo phyllo
700 g melted butter
200 g Pistachios
300 g walnuts
100 g bread crumbs
1/2 tsp clove powder
1 tsp cinnamon powder
Whole clove
———————————————
1 kilo sugar
700 g water
1 lemon
——————————————-
35×25 cm
GERMAN
1 Kilo Phyllo
700g geschmolzene Butter
200 g Pistazien
300 g Walnüsse
100 g Semmelbrösel
1/2 TL Nelkenpulver
1 TL Zimtpulver
Ganze Gewürznelke
———————————————————-
1 Kilo Zucker
700g Wasser
1 Zitrone
——————————————————–
35x25cm
25΄ Χρόνος Εκτέλεσης
3 ώρες Χρόνος Αναμονής
1 1/2 ώρα Χρόνος Ψησίματος
45 Κομμάτια
Εκτέλεση για την καλύτερη συνταγή για μπακλαβά τα Χριστούγεννα 2022
Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο και βγάζουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος που βγάζει για να έχουμε όσο το δυνατόν πιο καθαρό βούτυρο. Ανοίγουμε 2 συσκευασίες φύλλα κρούστας (24 φύλλα). Μετράμε και κόβουμε τα φύλλα κρούστας στις διαστάσεις που έχει το ταψί 25χ35.
Τα σκεπάζουμε για να μην ξεραθούν με μεμβράνη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το φιστίκι Αιγίνης , τα καρύδια , την φρυγανιά , το γαρίφαλο , την κανέλα και ανακατεύουμε καλά όλο το μείγμα. Βουτυρώνουμε τον πάτο από το ταψί και βάζουμε το πρώτο ολόκληρο φύλλο.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος μπακλαβάς με κίτρινη κολοκύθα
Πασπαλίζουμε με βούτυρο και συμπληρώνουμε το δεύτερο και το τρίτο βουτυρώνοντας το καθένα κάθε φορά. Ρίχνουμε με το χέρι μας λίγη ποσότητα από το μείγμα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία κρατώντας για από πάνω 4 ολόκληρα φύλλα.
Βάζουμε τα μισά τα φύλλα βουτυρώνοντας και βάζοντας λίγο από το μείγμα κάθε φορά ανά 3 φύλλα. Εγώ χρησιμοποίησα συνολικά 43 φύλλα.
Αφού βάλουμε και τα μισά φύλλα βάζουμε από πάνω τα 4 ολόκληρα φύλλα που είχαμε κρατήσει.
Δείτε ακόμα Μπακλαβας Καρπάθικος : Δίπλες Καρπάθου
Κόβουμε σε κομμάτια διαγώνια και ρίχνουμε από πάνω όλο το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο που περίσσεψε. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε ολόκληρο γαρίφαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 1 1/2 ώρα στους 150 c.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι 10 λεπτά πριν βγάλουμε τον μπακλαβά από τον φούρνο . Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη , το νερό και 1 ολόκληρο λεμόνι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά. Βγάζουμε τον καυτό μπακλαβά από τον φούρνο και σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι.
Τα κομμάτια ανασηκώνονται και με αυτόν τον τρόπο ενσωματώνεται το βούτυρο μαζί με το σιρόπι για ένα εξαιρετικό και επαγγελματικό αποτέλεσμα.
Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα για το 2022
Ρίχνουμε όλο το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως. Ο παραδοσιακός Σιροπιαστός Μπακλαβάς με επαγγελματικό αποτέλεσμα είναι έτοιμος να τον απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!! Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!!
Δείτε το βίντεο για την Η καλύτερη συνταγή για μπακλαβά τα Χριστούγεννα 2022:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr