Close

Η καλύτερη βασιλόπιτα του 2021 με επικάλυψη από το Live Kitchen

Η καλύτερη βασιλόπιτα του 2021 με επικάλυψη λευκής κουβερτούρας από το Live Kitchen (βίντεο)

Η καλύτερη βασιλόπιτα του 2021 με επικάλυψη σοκολάτας από το Live Kitchen είναι εδώ κι εμείς θα σας την παρουσιάσουμε αμέσως. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης, έρχεται να φτιάξει για εμάς την καλύτερη και την πιο νόστιμη βασιλόπιτα για το 2021 με υπέροχη επικάλυψη λευκής κουβερτούρας που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Η βασιλόπιτα άλλωστε είναι ένα αγαπημένο έθιμο χρόνων, που θα ακολουθήσουμε και φέτος και πρέπει ακόμη κι αν δεν μας πέσει το φλουρί να απολαύσουμε την γεύση της.

Δείτε ακόμα Βασιλόπιτα τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα – Η πιο αφράτη

Μην φοβηθείτε λοιπόν να ακολουθήσετε κατά γράμμα την συνταγή για βασιλόπιτα που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω, αφού έχει σίγουρη επιτυχία και φυσικά να την φτιάξετε φέτος την Πρωτοχρονιά. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής για την καλύτερη βασιλόπιτα του 2021 παρακάτω:

Ingredients

400 g plain flour
300 g sugar
250 g melted butter
5 medium eggs
150 g milk
Zest from 1 orange
1 tsp mahlab
1/2 tsp cardamom
1/4 tsp salt
20 g baking powder
2 vanilla
2 g mastic
—————————-
150 g white chocolate
15 g sunflower oil
————————–
Chocolate sprinkles
Bitter vegan cocoa spread
————————
26 cm.

 

GERMAN

Zutaten

400 g Mehl
300 g Zucker
250 g geschmolzene Butter
5 mittelgroße Eier
150 g Milch
Schale von 1 Orange
1 TL Mahlab
1/2 TL Kardamom
1/4 TL Salz
20 g Backpulver
2 Vanille
2 g Mastix
—————————-
150 g weiße Schokolade
15 g Sonnenblumenöl
————————–
Schokoladenstreusel
Bitterer veganer Kakaoaufstrich
————————
26 cm.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε την συνταγή και σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά (μαστίχα , κακουλέ , ζάχαρη , βανιλίνες , μαχλέπι ) και τα θρυμματίζουμε όλα μαζί. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους από μεσαία αυγά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά που θρυμματίσαμε.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας το γάλα, το ξύσμα από πορτοκάλι και το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε ελαφρώς με το μίξερ. Αφού τα χτυπήσουμε προσθέτουμε και το αλεύρι Γ.Ο.Χ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Προσθέτουμε και το μπέικεν και αφού το ανακατέψουμε καλά το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από τα αυγά και μαζί με μια πρέζα αλάτι ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μαρέγκα. Προσθέτουμε σιγά σιγά την μαρέγκα στο άλλο μείγμα με απαλές κινήσεις για να μην χάσει τον όγκο του.

Σε μια φόρμα αφού έχουμε βάλει στο πάτο λαδόκολλα αλείφουμε γύρω γύρω στα πλαϊνά την φόρμας βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα προσθέτουμε το φλουρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 180 c.

Μόλις ψηθεί το βγάζουμε και μετά από λίγο το γυρνάμε από την άλλη πλευρά για να έχουμε από πάνω την ίσια πλευρά. Αφού το αναποδογυρίσουμε ξεκινάμε να φτιάξουμε το γλάσο. Σε ένα μπολάκι κόβουμε σε λεπτά κομμάτια την λευκή κουβερτούρα μαζί με 15 γρ ηλιέλαιο.

Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε καλά την κουβερτούρα και την ρίχνουμε πάνω στην βασιλόπιτα. Αφού το ρίξουμε τότε το βάζουμε στο ψυγείο για 1 με 1,5 ώρα να σταθεροποιηθεί το γλάσο. Αφού σταθεροποιηθεί τότε σε ένα κορνέ βάζουμε το άλειμμα σοκολάτας και γράφουμε το έτος ευχές ή ότι άλλο θέλουμε.

Συνεχίζουμε με την τρούφα σοκολάτας και στολίζουμε με ότι μας αρέσει. Η Βασιλόπιτα αυτή θα στολίσει σίγουρα το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και θα είναι η καλύτερη που έχετε φτιάξει!! Καλή σας χρονιά και καλή σας επιτυχία!!!

συνταγή για βασιλόπιτα με επικάλυψη λευκής κουβερτούρας συνταγή για βασιλόπιτα με επικάλυψη λευκής κουβερτούρας

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr