Φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα και μαλακά μελομακάρονα για φέτος τα Χριστούγεννα. Μία υπέροχη συνταγή για μελομακάρονα με μπόλικο σιρόπι, καρύδια και κανέλα που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! Δοκιμάστε την και στείλτε μας τα αποτελέσματα!
- νερό 500γραμ
- ζαχαρη 800γραμ.
- κανελά 3 ξύλα
- γαρίφαλο 3
- πορτοκαλι 1 κομμένο στη μέση
- μελι 150γραμ.
Για το σιρόπι
- πορτοκαλι 400γραμ. φυσικό χυμό
- πορτοκαλι Ξύσμα από δύο
- ηλιέλαιο 400γραμ.
- ελαιολαδο 180γραμ.
- μοσχοκάρυδο 1/4κ.γ.
- γαρίφαλο 1/2κ.γ.
- κανελά 2-3κ.γ
- σοδα 1.κ.γ.
- ζάχαρη άχνη 50γραμ.
Για τα μελομακάρονα Μείγμα 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
- σιμιγδαλι 200γραμ. ψιλό
Για τα μελομακάρονα Μείγμα 2
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
Μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το μελί κι ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει 3-4 ώρες πριν φτιάξουμε τα μελομακάρονα.
Για τα μελομακάρονα
Ανακατεύουμε καλά τα υγρά υλικά και τα ρίχνουμε στα στερεά, ανακατεύουμε λίγο γιατί βγαίνει το λάδι. Πλάθουμε μελομακάρονα των 30γραμ. έμενα μου βγήκαν εβδομήντα κομμάτια. Ψήνουμε στον αέρα στους 190 για 20-25 λεπτά.
Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι καυτά μελομακάρονα. Είναι τραγανά απέξω μελωμένα από μέσα.
Ρίχνουμε επάνω τριμμένο καρύδι κι όποιος θέλει μέλι. Είναι πολύ ωραία συνταγή αυτήν κάνω τώρα δύο τρία χρόνια και μας αρέσει πολύ!
Καλές γιορτές να έχουμε και καλά μαγειρέματα!!
Η συνταγή είναι της Χρύσα Με